Šport
35 ogledov

Bobinac ostaja na čelu RZS

bobinac slovenska rokometna reprezentanca RZS/Grega Wernig (Ekipa)
Predsednik uprave velenjskega Gorenja Franjo Bobinac bo tudi v naslednjih štirih letih na čelu Rokometne zveze Slovenije (RZS).

Zdajšnji prvi mož domače rokometne zveze in edini predsedniški kandidat, ki se je vzdržal glasovanja, je na današnji volilni skupščini RZS v Ljubljani prejel 36 glasov.

Izvolitev novega-starega predsednika - predlagali so ga RK Trimo Trebnje, Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško, Krim Mercator in Ljubljana - in članov predsedstva je bila edina točka današnje skupščine, udeležilo pa se je je 36 od 89 predstavnikov. Zavoljo nesklepčnosti so skupščino sprva prestavili za pol ure, po statutu RZS pa je bilo nato tretjina delegatov dovolj za sklepčnost današnje skupščine.

"Rokomet mi predstavlja relaksacijo, hkrati pa sem ugotovil, da sem z vrhunsko ekipo sodelavk in sodelavcev v rokometu marsikatero zadevo uspel premakniti naprej. Na športnem področju smo uspešni, na ekonomskem je zveza vse bolj stabilna, ob tem pa smo v minulih letih številne ugledne domače gospodarstvenike prepričali, da so se pridružili rokometni zvezi. Vse te zadeve me navdajo z zadovoljstvom, ob tem pa je tudi vzdušje znotraj zveze dobro, prav tako na sejah predsedstva. O problemih se pogovarjamo odkrito in ni nobenih osebnih zamer. V preteklosti jih je bilo nekaj, predvsem razvpite so peripetije med sodniki in nekaterimi klubi, za katero sem se moral pošteno potruditi in uporabiti vse svoje znanje. V zadnjih sezonah te zadeve potekajo dobro," je o razlogih za vnovično kandidaturo za prvega moža zveze po končani današnji skupščini pojasnil Franjo Bobinac.

Na njegov predlog bodo v najbolj pomembnem organu v RZS sedeli predstavniki številnih znanih slovenskih gospodarskih podjetij: Janez Živko (Petrol), Bojan Cizej (Pivovarna Laško), Janez Škrabec (Riko hiše), Boštjan Kozole (Eurosad), Borut Škabar (Bluemarine), Bor Rozman (Gorenje), Andrej Pucer (NLB), Danilo Ferjančič (Porsche Slovenija), Boris Novak (Pošta Slovenije), Robert Golob (GEN-I) in Boštjan Napast (Geoplin).

Poleg njih so člani predsedstva RZS še Zoran Janković (častni predsednik RZS), Gorazd Škof (predstavnik igralcev), Sergeja Stefanišin (predstavnica igralk), Martin Hebar (predsednik 1. A moške lige), Franci Miklavčič (predsednik 1. A ženske lige), Marko Planinc (predsednik 1. B moške lige), Aleš Zorko (predsednik 1. B ženske lige), Andrej Gomboši (predsednik 2. moške lige), Marjan Potokar (predsednik tekmovanja mladih), Andrej Juratovec (predstavnik sodnikov) in Primož Pori (predstavnik trenerjev).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.