Šport > Košarka
43 ogledov

Bojevniki z drugo zmago

James Harden na tleh EPA
Košarkarji Golden State Warriors v finalu zahodne konference severnoameriške lige NBA vodijo že z 2:0 v zmagah, potem ko so na drugi domači tekmi premagali Houston Rockets z 99:98.

Drugo tekmo v finalu zahodnega dela v ameriški ligi NBA so košarkarji Golden State Warriors proti Houston Rocketsom zmagali le z eno točko razlike. A so si z zmago izborili sijajen izhodiščni položaj za prihajajočo tekmo v Teksasu. Po zmagi na prvi tekmi s 110:106 so na drugem domačem dvoboju slavili z 99:98. Največ točk, in sicer 33, je dosegel prvi mož Bojevnikov Stephen Curry. Najboljši mož Rocketsov je bil ponovno Jamesa Hardna, ki je priigral 38 točk.

V zadnjih sekundah tekme je James Harden izgubil žogo in ni uspel več zadeti odločilnega koša. Za to sta bila zaslužna Klay Thompson in Stephen Curry, ki sta Hardnu zaprla pot. Soigralci so ob tem navdušeni nad igranjem Curryja in Hardna. "Včasih se želim usesti ob igrišče in odpreti pivo. Curry in Harden sta trenutno najboljša košarkarja na svetu," je po tekmi povedal igralec Bojevnikov Andrew Bogut.

Velik korak bližje finalu NBA

Nad zmago je bil zadovoljen trener kalifornijske ekipe Steve Kerr: "Dosegli smo to, kar smo si želeli. Dobili smo obe domači tekmi in z veliko mero optimizma potujemo v Houston, kjer nas bržkone čakajo povsem enake tekme, torej izenačene in negotove do samega konca."

Pri gostih se je kljub neuspelem zadnjem strelu izkazal Harden. Tekmo končal pri 38 točkah, desetih skokih in devetih podajah, a ni skrival razočaranja: "To je prav frustrirajoče. Tako izgubiti tekmo, čeprav so me soigralci in trenerji močno podpirali," je po drugem porazu v finalu zahodne konference dejal Harden. "Superman" Dwight Howard je ob porazu Rocketsov prispeval 19 točk in 17 skokov.

Tretja tekma bo v noči na nedeljo v Houstonu.

Liga NBA, konferenčni finale zahodnega dela:

Houston Rockets : Golden State Warriors 99:98

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.