Slovenija
51 ogledov

Bolezen, ki veliko stane

razno 19.11.13. droga, narkoman, Men prepare to inject heroin at an abandoned ho razno 19.11.13. droga, narkoman, Men prepare to inject heroin at an abandoned ho
Droge. Hudi zasvojenci potrebujejo tudi sto evrov na dan. Kraje in prostitucija, ker "drugače preprosto ne morejo".

Heroin. "Droge niso ravno poceni. Klasičen zasvojenec potrebuje kar nekaj deset evrov na dan," o strošku uživalcev heroina pravi Mina Paš z Drogarta. "Včasih sem ga jemal tudi pet gramov na dan," pa nam je zaupal bivši zasvojenec, ki je moral za to odšteti krepko čez sto evrov. Gram heroina namreč na cesti stane 30 evrov, kokain pa je deset evrov dražji.

Hud problem prostitucija

In kako si lahko zasvojenci, ki so večinoma brezposelni, to privoščijo? Pri moških gre večinoma za majhne kraje, prodajanje zdravil na recept, ki jih dobijo ... Večinoma ves čas poteka neka blagovna menjava med zasvojenci, razlaga Paševa in opozarja tudi na hud problem prostitucije: "Nekatere to počnejo samo občasno, le za odmerek droge, nekatere pa živijo s preprodajalcem ter so mu tako prepuščene na milost in nemilost." Ob tem poudarja, da gre za bolne ljudi: "Tega ne počnejo zato, ker bi bili pokvarjeni, ampak ker zaradi zasvojenosti drugače preprosto ne morejo."

Krokodil lahko tudi k nam

Zaradi visoke cene znanih drog, ki so po besedah bivšega zasvojenca prav tako vse manj čiste, se pojavljajo tudi veliko cenejše in vprašljive. "Odsvetujem neznano robo, droge od neznanih preprodajalcev, tudi kokain, če ga ne poznaš, kar se tiče tablet, pa so vse slabe in čedalje slabše," pravi sogovornik in posebno opozarja na zloglasni krokodil, ki povzroča razpadanje telesa: "Počasi ga bodo začeli dodajati tudi v Sloveniji."

Komentarjev 3
  • matermila 11:02 02.december 2013.

    Točno tako,delo osvobaja.Nobena druga tehnika "zdravljenja"(beri odvajanja)ne deluje,kot samo delo in še enkrat delo.

  • samo.jst 10:40 02.december 2013.

    +100000!! Se podpišem pod izjavo!

  • Dani1971 10:04 02.december 2013.

    BOLEZEN??? Kdo pa pri vas pregleda članke pred objavo? Bolezen je stanje organizma, ki se manifestira v disfunkciji normalnega dela, trajanja življenja in zmožnosti organizma, da podpira svojo homeostazo. Bolezni so povezane z omejitvami energetskih in funkcionalnih sposobnosti živih sistemov, ...prikaži več da bi se upirali bolezenskim faktorjem. Zasvojenost pa ne spada med bolezni. Edino zdravilo za zasvojenost je DELO !!!!!