Šport
64 ogledov

Bosanski navijači navdušeni nad Planico in Slovenijo

planica 2016 Saša Despot
Med navijači Petra Prevca je bilo ta konec tedna tudi šesterica ljubiteljev skokov iz Bosne in Hercegovine. Ti so bili navdušeni nad Planico in Slovenijo.

"Ni lahko živeti svoje sanje, še zlasti sanje, ki trajajo več kot 35 let. Prejšnji konec tedna sem izpolnil še en san, ki sem ga imel nekako od časa, ko je umrl Tito. To je morda največja orientirna točka s katero merim minuli čas. Prvič sem občutil Slovenijo, jo objel in občutil njeno bližino. Prepričal sem se, da precej zaostajamo za njo, v špornem žargonu bi dejal, da zaostajamo za nekaj (sto) krogov, a še vedno tečemo," je zapisano na začetku še enega izjemnega zapisa na facebooku, ki ga je objavil novinar iz Bosne in Hercegovine Nermin Bise. Ta očitno Slovenijo vidi v precej drugačni luči kot večina Slovencev.

Bise je v preteklosti že stiskal pesti za slovenske skakalce kot so Primož Ulaga, Miran Tepeš, Matjaž Debelak, Janez Debelak, Rajko Lotrič, Peter Žonta in Primož Peterka, zdaj pa si je v dolino pod Poncami prišel ogledati Petra Prevca.

"To ni moglo miniti brez mene, tu sem enostavno moral biti. Skupaj s svojimi prijatelji iz Bih in vsemi prijaznimi ljudmi v dolini pod Poncami. Odšel sem se pokloniti junaku mojega prekinjenega otroštva in mu prenesti sporočilo, ki sem si ga izmislil pred mesecem, ko sem poslušal njegov intervju na eni izmed televizij. Dejal je, da je že kot otrok želel postati ptica. Prišel sem, da mu rečem: 'Poleti ptica' ... in zajokal sem od ponosa in sreče ...," je svoj sestavek končal Bise.

V redakciji upamo, da je sporočilo prišlo do Petra, Nerminu in kolegom pa se zahvaljujemo za obisk in navijanje za slovenskega šampiona.

Nije lako živjeti snove. Posebno one snove koji traju više od 35 godina. Prošloga vikenda ostvario sam još jedan san....

Posted by Nermin Bise on Monday, 21 March 2016
Komentarjev 6
  • Vesna Dolšak 11:30 22.marec 2016.

    Zelo prijazni in topli ljudje so Bosanci. Upam, da se Nerminu uresniči še veliko želja in sanj.

  • Papaja Popi 08:31 22.marec 2016.

    Tudi zato imamo Bošnjake radi, ker niso nevoščljivi.Rajši , kot druge sosede, ki se slinijo.

  • Tajčika 22:37 21.marec 2016.

    To je pa napisano tako od srca in nezlagano, da postane človeku res toplo pri srcu.Takšne zapise človek redko vidi v današnjem času. Bravo Nermin Bise!!!!!