Slovenija
9 ogledov

Božič bo deževen in topel

nevihta, neurje, dež Bobo
Pred nami so oblačni dnevi, temperature bodo od pet do deset stopinj Celzija.

Danes bo pretežno jasno. Ponekod po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla, ki se lahko predvsem v Ljubljanski kotlini zadrži večji del dneva.

Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z meglo okoli 0, drugod od 1 do 5, na Primorskem okoli 9 stopinj.

Prihajajo bolj oblačni dnevi

Kot nam je povedal dežurni meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje, se bo ponoči od zahoda oblačnost povečala in jutri bo tako pretežno oblačno. Zjutraj in dopoldne bo na Primorskem padla kakšna kaplja dežja, sicer pa bo večinoma suho. Najnižje jutranje temperature bodo od –1 do –6, ob morju malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 4, na Primorskem okoli 8 stopinj C.

V soboto se bo na Primorskem in v višjih legah delno zjasnilo, po nižinah pa bo večinoma megleno ali oblačno. V nedeljo se bo oblačnost spet povečala. V severnih krajih bodo ponekod možne rahle padavine, prevladovalo pa bo suho vreme. Čez dan bo ponekod zapihal jugozahodni veter.

Božič ne bo bel

Na vprašanje, ali bo letošnji božič bel, pa nam je Gregorčič hudomušno odvrnil, da bo, le da bo bel v Skandinaviji. "Pri nas pa bo dež," je povedal in dodal, da tudi po božiču sneg ni predviden.

"Za božič se bo še segrelo, tako bo v ponedeljek in torek nekje med pet in deset stopinj, potem pa bo spet malo hladneje. Ampak ne pričakujemo nobenega pravega mraza," pravi Gregorčič.

Kot nam je še pojasnil, imamo takšno vreme zaradi oscilacij, kar je "značilno za naše podnebje".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.