Šport > Nogomet
27 ogledov

Po Dungi Tite

Tite EPA
Brazilska nogometna reprezentanca je dobila novega selektorja.

Potem ko je vodstvo zveze po razočaranju na južnoameriškem prvenstvu in izpadu že po skupinskem delu odpustilo Dungo, je na njegovo mesto imenovalo stratega Corinthiansa Titeja.

A Tite ne bo tisti, ki bo pripravljal Brazilijo na letošnje avgustovske olimpijske igre v Rio de Janeiru, to vlogo bo opravljal zdajšnji selektor izbrane vrste do 20 let Micale, so sporočili iz brazilske nogometne zveze (CBF). Brazilija na OI še nima zlate kolajne v nogometu.

Potrdil predsednik kluba

Titeja, čigar polno ime je Adenor Leonardo Bacchi, CBF sicer še ni uradno potrdila, zato pa je predsednik Corinthiansa Roberto de Andrade potrdil prestop Titeja k reprezentanci. "Tite ne dela več za Corinthians. Sprejel je povabilo CBF," je dejal Andrade.

Petinpetdesetletni Tite ima za sabo bogato trenersko pot, v Braziliji je vodil nekatere najboljše klube, med njimi Gremio, Atletico Mineiro in Palmeiras, delal pa je tudi v Združenih arabskih emiratih pri Al Ainu in Al Wahdi.

S Corinthiansom, tega je vodil trikrat, je osvojil brazilska naslova 2011 in 2015, prav tako pa tudi južnoameriški pokal (copa Sudamericana) leta 2013. Leto pred tem je klub pripeljal do naslova v pokalu Libertadores in naslova klubskih svetovnih prvakov.

 

Na nagradno igro se prijavite TUKAJ.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.