Slovenija
21 ogledov

Brez elektrike več kot 8.000 ljudi

Polomljen daljnovod Reuters
Elektropodjetja po državi imajo še vedno težave z vzpostavljanjem dobave električne energije.

Na območju Elektra Ljubljana je bilo ob 7. uri brez električne energije še 5.000 odjemalcev, prek agregatov pa napajajo približno tisoč odjemalcev. Ponoči so delavci Elektra Ljubljana na omrežje priklopili odjemalce Starega trga in Loža.


Odjemalce na območjih Babnega polja, doline reke Kolpe, Cerknice in Logatca, in sicer med Logatcem in Žibršami ter Logatcem in Kalcami, opozarjajo, da bo odprava vseh okvar in s tem izpad dobave električne energije trajal še nekaj dni. Odjemalce pozivajo, naj se na to ustrezno pripravijo.

Brez napajanja so med drugim transformatorske postaje na območjih Domžal, Litije in Dobrepolja. Vse razpoložljive ekipe in tuji izvajalci še vedno odpravljajo napake. Zaradi del na odročnih in težko dostopnih območij pa delo poteka počasneje.

Na območjih Kamnika, Grosupljega, Kočevje, Ribnice, Žirov in Vrhnike na Elektru Ljubljana vse ljudi opozarjajo, da bo zaradi odprave okvar dobava električne energije večkrat motena.

Težave ima tudi Elektro Maribor


Delavci Elektra Maribor imajo težave zaradi padcev drevja, ki so povzročili nove poškodbe na srednjenapetostnem omrežju. Ponoči je tako brez napajanja ostalo okoli 3.500 odjemalcev. Težave imajo predvsem v Oplotnici in Podplatu na bistriškem ter Limbušu, Rušah in Selnici na ruškem območju.

Že v torek je elektromonterjem uspelo bistveno zmanjšati število odjemalcev brez električne energije na območju Slovenske Bistrice in Slovenskih Konjic, kjer z izjemo nekaj počitniških hiš brez stalnih stanovalcev in nekaj hiš, ki so imele vključene lastne agregate, praktično ni bilo več težav.

Na Mariborskem Pohorju in Kozjaku je bilo v torek brez napajanja še okoli 15 odjemalcev, nekaj pa se jih oskrbuje z lastnimi agregati, ki so razpršeni na celotnem območju.

Na celotnem območju Elektra Primorska je brez napajanja 600 odjemalcev električne energije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.