Slovenija
19 ogledov

Brez kazni do nadaljnjega

Protestni shod 18. 4. 2012 Boštjan Tacol
Policisti se odločajo, kako bodo stavkali med prvomajskimi prazniki.

Danes se člani policijskega stavkovnega odbora odločajo, kako bodo med prvomajskimi prazniki zaostrili policijsko stavko. V naslednjih dneh bosta tako oba policijska sindikata policistom dala usmeritve in nasvete, kako naj tedaj opravljajo svoje naloge.

Delali bi manj, počasneje

Policisti naj bi se sami sicer nagibali k temu, da bi predvsem na mejnih prehodih med prazniki počasneje pregledovali potnike pri izhodu iz države. Prav tako naj bi nameravali med prazniki povsem opustiti nadzorovanje prometa in kaznovanje prehitrih voznikov.

Sindikat policistov Slovenije (SPS) in Policijski sindikat Slovenije (PSS) pred današnjo sejo stavkovnega odbora nista želela razkriti, kakšno zaostritev stavke bosta svetovala policistom, minister za notranje zadeve Vinko Gorenak pa je policistom že napovedal, da lahko ostanejo tudi brez službe, če med stavko ne bi opravljali nalog, ki jih morajo opravljati.

Še pol leta s pogodbo

Policijska sindikata je sicer Gorenak včeraj še uradno obvestil, da jima prekinja kolektivni pogodbi. "Pogodbi sta veljavni še šest mesecev, kolikor traja odpovedni rok," pojasnjuje šef SPS Zoran
Petrovič.

Komentarjev 4
  • raviotar 00:32 02.maj 2012.

    Kdo bi naj to njihovo stavko sploh občutil pravzaprav? Kolone se bile tudi v vseh predhodnih letih, pa niso stavkali ?! Če že stavkate, dajte to narest tko kot se dela. Referenca vam je lahko Francija z njihovimi sindikati, ki ...prikaži več ko se zadeve lotijo jo tudi speljejo tako, da so na koncu zadovoljni. Tole kaj počnete vi, pa nima ne repa ne glave.

  • Veteran 10:57 27.april 2012.

    Še je poklicov, ki so življensko nevarni dragi policajčki ampak tistih ne vidim štrajkati. Sami ste se zavestno odločili, da boste policaji; seveda večina je to storila, da bo nosili uniformo, pištolco, stresal svoje frustracije med ljudmi ter se postavljal ...prikaži več pred dekleti. POLICAJI MED LJUDMI NIMASTE PODPORE.

  • nostradamus 14:46 25.april 2012.

    sramotno nizek od policista zacetnika vendar v casu ko je vse v k...u so vsi bodoci kadetje vedeli kam gredo in za koliko denarja in vecini je to se vedno bolj disalo kot delo za trakom v kaki fabriki kjer ...prikaži več se ni bilo receno da bodo zasluzeno tudi dobili sicer je pa v nasi drzavi itak vse skregano z zdravo logiko