Slovenija
30 ogledov

Brezplačno kosilo za večje število otrok

Šolsko kosilo Profimedias
Do brezplačnega šolskega kosila so sedaj upravičeni le otroci prvega dohodkovnega razreda, po novem pa bi to veljalo tudi za drugi in tretji dohodkovni razred.

Koalicijski poslanci so na današnjem sestanku s predstavniki humanitarnih in drugih nevladnih organizacij napovedali podporo noveli zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero ZL predlaga razširitev kroga upravičencev do brezplačnega šolskega kosila.

Že na decemberski seji?

Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han pričakuje, da bo državni zbor novelo obravnaval in sprejel že na decembrski redni seji. Razširitev kroga upravičencev do brezplačnega šolskega kosila bi v tem primeru po njegovih besedah lahko začela veljati že s 1. februarjem prihodnje leto.

Podporo koalicije noveli je po sestanku potrdila še poslanka SMC Jasna Murgel, ki je opozorila tudi, da okoli 15 odstotkov otrok oz. njihov družin ne izkoristi pravice, ki jim pripada po zdajšnjem zakonu.

Razširitev na drugi in tretji razred

Poslanci ZL z novelo predlagajo razširitev upravičenosti do brezplačnega šolskega kosila tudi na otroke družin iz drugega in tretjega dohodkovnega razreda. Zdajšnji zakon namreč določa, da subvencija v višini celotne cene kosila pripada le otrokom družin iz prvega dohodkovnega razreda.

PREBERITE ŠE:

Denar, namenjen za šolska kosila, ostaja

 
 
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.