Šport
30 ogledov

Iz Modene s častnim porazom

Calcit odbojka Saša Despot
Odbojkarice Calcit Volleyballa so na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj v Modeni izgubile proti domači ekipi Liu Nordmeccanica z 1:3 (-18, 23, -20, 13).

Slovenske državne prvakinje so na prvi tekmi v torek v dvorani Tivoli namučile odbojkarice iz Modene, ki so do zmage prišle zahvaljujoč večji zbranosti ob končnicah nizov.

Želja varovank Alessandra Beltramija je bila, da bi se domov vrnile vsaj s častnim nizom, kar ji je tudi uspelo. Do njega so prišle v drugem nizu, v drugih treh pa so se dostojno upirale ekipi, ki naj bi v letošnji sezoni naskakovala evropskih vrh.

Dobile en niz

Prvi niz so calcitove dobro začele, na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo dveh točk, nato pa po uspešnem napadu Tine Lipicer Samec vodile s 13:10. Toda s štirimi zaporednimi točkami so se domače odbojkarice vrnile v igro, nato pa z asom Turkinje Neriman Ozsoy gostjam pobegnile za štiri točke (18:14). Ljubljančankam se do konca niza ni uspelo vrniti v igro, domača ekipa je bila boljša v bloku in napadu, kjer je prednjačila Ozsoyeva, ki je z dvema zaporednima napadoma tudi končala uvodni niz.

V drugem nizu so Ljubljančanke po dveh uspešnih napadih Olivere Kostič in bloku Slavine Koleve povedle 10:5, visoko vodstvo pa jih ni zaustavilo, saj so ob drugem tehničnem odmoru vodile še za točko več. Spet je bila v napadu uspešna Kostićeva. Tudi pred vstopom v končnico so bile še v zanesljivem vodstvu, igrale so hrabro, odlično v bloku in obrambi, tudi v napadu, kar jim je prineslo vodstvo z 21:16. Toda na servis Francesce Ferretijeve je na 23. točki sledilo izenačenje, a do preobrata le ni prišlo. Domačinke so z lastno napako slovenskim prvakinjam omogočile, da so prišle do prve zaključne žoge, že kar prvo je s svojo enajsto točko na tekmi izkoristila Kostićeva.

Po osvojenem nizu, prvem v ligi prvakinj, so ljubljanske odbojkarice na začetku tretjega niza popustile na sprejemu. Pri zaostanku štirih točk (2:6) je Beltrami vzel prvi polminutni odmor, vendar so gostje ob tehničnem odmoru zaostajale za pet točk. Toda po vrnitvi na igrišče so se gostje na servis Kostićeve in točki Koleve domačinkam približale na točko zaostanka (8:9), za polminutni odmor pa se je tokrat odločil Lorenzo Micelli. Domačinke so z boljšim servisom spet prišle do občutnejše prednosti (15:10), ki je do konca niza niso več izpustile iz rok. Niz, s katerim se je Modena uvrstila v tretji krog kvalifikacij, je končala nizozemska blokerka Yvon Belien.

Čeprav calcitovke niso imele več nobenih možnosti, da bi se uvrstile v tretji krog kvalifikacij, so tudi v četrtem nizu igrale hrabro, se borile za vsako žogo, vendar jim je po prvem tehničnem odmoru zmanjkalo zbranosti. Potem ko so še zaostajale za točko (7:8), so ob drugem tehničnem odmorom za nasprotnicam zaostajale že za šest točk. Do konca tekme domača ekipa ni popuščala ter prišla do zaslužene zmage.

Kvalifikacije za Ligo prvakinj, povratna tekma:

Modena - Calcit Volleyball 3:1 (18, -23, 20, 13)
Ozsoy 26; Kostić 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.