Magazin > Lepota & telo
66 ogledov

Čas je za akcijo

ženska, boks Shutterstock
Brezvoljnost sama od sebe ne bo minila, prvi korak morate narediti sami.

Prvi mesec leta s seboj prinaša mraz, sivino in pogosto tudi prazno denarnico, pomlad pa je še tako zelo daleč. Vse to pogosto vodi v občutek praznine in brezvoljnosti, ki kar noče stran. "Najslabše, kar lahko v tem primeru storite, je, da sedite doma pred televizorjem ali računalnikom, segate po prigrizkih in čakate, da slabo počutje mine samo od sebe," meni psihologinja Iva Osivnik. Če se sami ne boste potrudili, se namreč gotovo ne boste počutili bolje. Čas je za akcijo.

Čas je za spremembo

"Prvi korak je zavestna odločitev, da je skrajni čas za spremembo," pravi sogovornica. "Najprej zamenjajte umetna ugodja z naravnimi – ugasnite televizor in računalnik ter pojdite na svež zrak v naravo," svetuje. Prvi korak je najtežji, a nujen, če se želite končno spet počutiti bolje. Prisilite se in odidite iz stanovanja, v trgovini pa ignorirajte poličko s sladkarijami.

Pokličite prijatelje

Pomembno je tudi, da znova vzpostavite stik z vsem tistim, kar vas razveseljuje. "Pokličite prijatelje in jih povabite na druženje, oživite hobije, ki ste jih zanemarili," svetuje Osivnikova. Sprva se vam bo zagotovo zdelo težko in odveč, vendar vztrajajte.

Privoščite si sprostitev

Če se obenem počutite živčne, napete in pod stresom, vam bo k boljšemu počutju pomagalo tudi sproščanje. "Poskusite lahko s progresivno relaksacijo, dihalnimi vajami ali kakšno podobno tehniko," še svetuje psihologinja.

Nezdravo nadomestite z zdravim

Obilo svežih vitaminov in hranilnih snovi bo prebudilo vaše telo in izboljšalo vaše razpoloženje. V prehrano vključite več svežega sadja in zelenjave, oreškov, polnozrnatih živil, rib in zdravih maščob ter ne pozabite piti dovolj vode. Izkoristite moč začimb in ne pozabite se posladkati s koščkom temne čokolade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.