Magazin > Lepota & telo
119 ogledov

Sok, ki ga je dobro piti

korenčkov sok Shutterstock
Če želite svoje telo na hitro napolniti z vitamini, spijte kozarec korenčkovega soka. Pa še za dobro prebavo boste poskrbeli.

Vemo, da je korenje najboljši zaščitnik vida, a deluje tudi protivnetno, zato vas bo zaščitil pred prehladom in drugimi virusnimi obolenji. Vsebuje zadosti vitaminov, mineralov in veliko betakarotena, ki imata ugodne učinke tudi na kožo. V časopisu Archives of Internal Medicine poročajo, da korenje ščitit tudi pred pojavom srčnih bolezni in pred pojavom kožnega raka.

Za boljšo prebavo

S korenčkovim sokom lahko pomirite želodčne in prebavne težave. Poleg tega, da izboljša prebavo, pa je tudi dober čistilec jeter, kar je še en razlog več, da ga vključite vsaj v program prečiščevanja telesa, če si ga ne morete privoščiti večkrat.

Najboljši je svež

Receptov za korenčkov sok je kar nekaj, najboljši pa je sveže iztisnjen s pomočjo sokovnika. Pripravite ga lahko le iz korenčka, po želji lahko dodate tudi prav tako sveže iztisnjen pomarančni ali jabolčni sok. Če sokovnika nimate, lahko poskusite korenčkov sok, kupljen v prodajalnah. Več pozornosti namenite temu, da izberete sok iz ekološke pridelave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.