Slovenija
19 ogledov

Časarja bodo sneli s table

Sojenje Robertu Časarju Suzana Kos
Predvidoma danes bo koprsko sodišče izdalo in odposlalo vabilo za prestajanje zaporne kazni za nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja.

Robertu Časarju do tega trenutka sicer pravnomočna sodba sploh še ni bila vročena, saj pošte ne prevzema že od konca lanskega leta, dvakrat pa mu jo je poskušal vročiti celo sodni vročevalec. "Ker obsojenec sodišču novega naslova ni sporočil in ker mu sodišče v enem mesecu ni uspelo vročiti sodbe, čeprav je to dvakrat poskusilo, je bila nabita na oglasno desko. Po preteku osmih dni od nabitja se bo štelo, da mu je bila sodba vročena," pojasnjujejo na sodišču. Včeraj opolnoči se je sicer iztekel osemdnevni rok, ko je imel še možnost, da pošto vendarle sam prevzame na sodišču. Od danes pa lahko začne prestajati pet let in devet mesecev zaporne kazni, saj je ta postala izvršljiva ne glede na to, da pošte ni prevzel. Če Časar ne bo prevzel niti poziva v zapor, pa bi ga lahko sodišče začelo nemudoma iskati s tiralico.

Komentarjev 3
  • rompi 08:05 22.januar 2014.

    me prav zanima ali se bo pojavil ali bo razpisana tiralica!!

  • Avatar mike1968
    mike1968 08:02 22.januar 2014.

    čas bi bil, da spremenijo zakon glede zastaranja zaporne kazni...nemudoma je treba to določilo ukinit ali pa določiti 4 x zastaralni rok ( npr. za pet let kazni - 20 let zastaranja )

  • 1111 07:40 22.januar 2014.

    ...glede na to, da se junak skriva, mu še za eno leto podaljšat zaporno kazen, pa na premoženje ne pozabit...pobrat nakradeno!!!!