Šport
64 ogledov

''Če bi mi to rekli, bi mislil, da ste nori''

marc marquez valentino rossi EPA
Marc Márquez je po zmagi na dramatični dirki razreda motoGP za VN Argentine prevzel vodstvo v skupnem seštevku svetovnega prvenstva.

Dvakratni svetovni prvak Marc Márquez je zmagal na drugi letošnji dirki elitnega motociklističnega razreda.  

Dirkač Honde je na izjemno razburljivi in nepredvidljivi dirki za seboj pustil velikega tekmeca Valentina Rossija in rojaka Danija Pedroso. Zmagovalec uvodne preizkušnje Jorge Lorenzo je odstopil.

Márquez je po zmagi, 24. v najmočnejšem razredu, zasedel vrh skupnega seštevka, kjer ima zdaj osem točk prednosti pred Rossijem.

''Zelo sem zadovoljen s prvo zmago sezone, saj smo trdo delali med predsezonskimi pripravami. To je bila posebna nedelja s spremembami gum in pogojev,'' je dejal 23-letnik, ki si je prednost pred Rossijem privozil po obisku garaže.

Španec je slavil prvič po lanskoletni VN Avstralije. ''Prva zmaga sezone in prva po Avstraliji, kar je zelo pomembno za ekipo. Če bi mi nekdo rekel, da bom v Maleziji vodil v skupnem seštevku, bi mislil, da je nor. Verjeli smo in Honda deluje zares dobro,'' je povedal Márquez in dodal: ''Z drugim motorjem sem lahko pritiskal na vso moč in dosegel svoj najhitrejši krog ter si nabral prednost.''

Gledalci v Treamsu de Riu Hondu so pred postankom spremljali zanimiv obračun Márqueza in Rossija, ki sta v največji zaznamovala zaključek sezone 2015. Njuno obračunavanje na stezi je s pridom izkoristil Lorenzo, ki se je lani veselil tretjega naslova svetovnega prvaka.

''Dobra bitka,'' je obračun z Rossijem, ki se je do drugega mesta dokopal z obilico sreče, komentiral Márquez. ''Poskušal sem se osredotočiti na ritem. Vozila sva zelo hitro in proga je bila nevarna, saj so bili ponekod mokri odseki. Nekajkrat je on prehitel mene, nekajkrat pa jaz njega. Prijeten dvoboj,'' je dodal Španec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.