Šport > Košarka
42 ogledov

Cedevita se je poigrala z Olimpijo

Šuput Murić Cedevita Union Olimpija liga ABA ABA
Košarkarji Uniona Olimpije so v 22. krogu Lige Aba izgubili s Cedevito s 60:75 (17:28, 30:47, 45:61). Uspešnejša je bila Krka, ki je doma premagala Široki Brijeg (94:67).

Košarkarji Uniona Olimpije nadaljujejo slabe predstave. Od hudega poraza v finalu slovenskega pokala proti Krki 8. februarja so Ljubljančani vknjižili le eno zmago – doma proti madžarskemu Szolnokiju – ter bili štirikrat poraženi, po dvakrat v Ligi Aba in Evropskem pokalu.

Tokrat so bili zmaji brez kakršnihkoli možnosti proti Cedeviti, ki je že v uvodnih minutah srečanja rešila vse dvome o zmagovalcu, nato pa imela nekoliko težji trening. S tekmecem se je na trenutke prav poigravala, ga osmešila, in če bi njen trener Jasmin Repeša zahteval angažirano igro vseh 40 minut, bi se zeleno-beli vrnili v Ljubljano z zelo visokim porazom. Pozitivno oceno sta na koncu dobila le Alen Omić z 20 točkami in 10 skoki ter Dino Murić z 18 točkami in 7 skoki.

Več kot očitno je, da je košarkarjem Uniona Olimpije v zadnjem času povsem popustila zbranost in motivacija, tako da igralci komaj čakajo zaključek regionalnega tekmovanja. Do tedaj bodo morali igrati še s Partizanom in Krko v Stožicah ter z Mega Vizuro in Zadrom v gosteh.

Liga Aba, 22. krog:

Cedevita : Union Olimpija 75:60 (28:17, 47:30, 61:45)
Bilan 19, Smith 17, Nurkić 14; Omić 20, Murić 18

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.