Slovenija
31 ogledov

Čeferin noče Štefaneca, ker je "pristranski"

Aleksander Čeferin Suzana Kos
Aleksander Čeferin, ki zastopa Alenko Bratušek v primeru preiskave postopka izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja, bo predlagal izločitev predsednika KPK.

Aleksander Čeferin bo predlagal izločitev predsednika Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Borisa Štefaneca, ker je po njegovi oceni s svojimi kritičnimi izjavami o Alenki Bratušek pokazal pristranskost. 

Čeferin se sprašuje, kdo nima integritete

Štefanec je bil v svojih sredinah izjavah zelo kritičen do Bratuškove in med drugim dejal, da v današnjih časih posamezniki nimajo niti toliko integritete, da bi sprejeli pošto državnih organov; aroganca do državljanov pa se je razširila tudi na imenovanja na položaje v mednarodnih institucijah.

Po Čeferinovem mnenju je Štefanec s temi izjavami "jasno pokazal, da je pristranski" in da v tej zadevi ne more odločati. "Se nam pa tudi postavlja vprašanje, ali nima integritete tisti, ki ne pride po pošto 1000 kilometrov daleč, ali tisti, ki kljub temu, da je zaposlen, ni sposoben ali ne želi en teden oddati pošiljke na pošto," je še zapisal zastopnik Bratuškove in dodal, da bodo predlagali izločitev Štefaneca iz preiskave tega primera.

Upa, da bodo dobili pošto do petka

KPK preiskuje postopek izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja. Minuli teden so zastopanje nekdanje premierke prevzeli v odvetniški družbi Čeferin. Minulo sredo so komisijo zaprosili za osnutek ugotovitev v zvezi s primerom, a ga še vedno niso dobili.

Čeferin je ocenil, da gre za "čisto politizacijo primera", a vseeno upa, da jim bo KPK uspela vročiti odločbo pred koncem roka za pripombe na osnutek ugotovitev. Štefanec je sicer za sredine Odmeve na TV Slovenija dejal, da so odvetniški družbi Čeferin gradivo posredovali v sredo in da bodo dokumentacijo dobili najpozneje v petek.

Komentarjev 6
  • KLOBO 15:53 02.oktober 2014.

    Don Čeferino si spet dela reklamo, Bratuško bo namreč zastopal pro bono !! tako se govori, enako tako kot je zastopal tisto romsko teto Elko, ki jo je pokojni Drnovšek pred kamerami vso zlizal, strojanovi ali brajdičevi, bratuškovi, vse isti ku...c !!

  • bfilipe 14:58 02.oktober 2014.

    ..hehe Čefurin je spet dobil svojih 5min, da bo pokoristil luknje, ki jih je Čefo stari prdec pripravil za izigravanje zakona..ljudi, ki so pripravljali zakone, ki omogočajo izigravanje, samovoljo ter divjo privatizacijo je potrebno takoj odstraniti od vzvodov kakršnegakoli odločanja ...prikaži več in javnih funkcij....v primerih pa, ko odvetnik zagovarja klienta ob katerem se ugotovi, da je v končni fazi kriv in da sta z odvetnikom izigravala zakon..pa takoj v čuzo tudi odvetnika (oz ga kaznovati za sorazmerni del)..

  • tecumseh_1975 12:54 02.oktober 2014.

    se je že začelo iskanje lukenj. Se pravi da je poročilo res obremenilno za Mojškro.