Šport
12 ogledov

Čehi so razbili Islandce

Filip Jicha EPA
Rokometaši v skupinah C in D so odigrali tekme 4. kola. Egipt in Švedska sta se razšla zremijem 25:25, Argentina je znova mučila tekmeca, vendar je Nemčija kljub temu na koncu slavila z 28:23. Uspešni še Francozi, Čehi, Poljaki in Danci.

Obračun med Švedsko in Egiptom je bil izenačen vseh 60 minut, brez zmagovalca se je tekma tudi končala. Pri Egiptu je devetkrat zadel Ahmed Elahmar, še en gol več je na drugi strani dosegel Niclas Ekberg.

Francija je z 32:26 premagala Alžirijo, a se je morala za zmago kar potruditi. Prvi polčas je sicer dobila z 19:12, toda Alžirci so se v 44. minuti približali na 22:23. Galski petelini so se potem le zbrali in tekmo brez težav dobili. Islandci so se proti Čehom v težavah znašli že po pol ure igre, saj so prvi polčas izgubili z 11:21. Nič bolje jim ni šlo v drugem polčasu, ko se tekmecem nikakor niso uspeli približati. Pri Češki, ki z zmago (36:25) ostaja v igri za napredovanje, je blestel Filip Jicha, ustavil se je pri 11 golih.

Rusi z Argentinci za preboj med 16

V skupini D je Argentina namučila tudi Nemčijo. Južnoameričani so celo dobili prvi polčas, v drugem pa so Nemci stopili na plin in strli Argentince, rezultat je bil 28:23. Precej manj dela so imeli Poljaki, ki so z 32:13 premagali Saudsko Arabijo. Delo so opravili že v prvem polčasu, ko so tekmece nadigrali s 17:6. Pri Poljakih se je z desetimi goli izkazal Kamil Syprzak. Danci so z 31:28 premagali Ruse, večino dela pa opravili v prvem polčasu. Kljub temu, da so 13 minut pred koncem Rusi prepolovili zaostanek (21:25), so bili vseeno daleč od uspeha.

Edini ekipi s štirimi zmagami tako ostajata Španija v skupini A in Hrvaška v skupini B. V skupini C imata zdaj Švedka in Francija po 7 točk, napredoval je že tudi Egipt z dvema točkama manj. Islandci so zbrali tri točke, Čehi dve, Alžirci pa so zabeležili štiri poraze in so tako še brez točk. V skupini D je Prva Nemčija s sedmimi točkami, osmino finala pa sta si priigrali tudi Danska in Poljska, ki sta zbrali šest točk. Argentina je pri treh, Rusija pri dveh, Savdska Arabija pa pri nič točkah. Argentinci in Rusi se bodo tako pomerili za četrto mesto, ki še prinaša osmino finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.