Šport
91 ogledov

Celje zanesljivo čez Krko in na drugo mesto

NK Celje Jure Veber
Nogometaši novomeške Krke so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije doma izgubili proti Celju z 0:4 (0:2).

Novomeščani v spomladanskem delu prvenstva na domačem Portovalu še niso doživeli poraza, a serija se je končala ob gostovanju Celjanov, ki so slavili s kar 4:0.

Tekma se je začela precej dinamično, Gregor Bajde je že v prvi minuti namučil Tomislava Pelina s strelom z glavo. Dve minuti pozneje je prav tako s strelom z glavo cilj le za malce zgrešil Danijel Miškić, domači so nato poskusili prek Danijela Deržmarja in Josipa Fučka, a neuspešno, Pelin pa se je še enkrat izkazal po novem Bajdetovem poskusu.

Favorizirani Celjani so povedli v 12. minuti, ko je po kotu z glavo zadel Miškić. Sledilo je kar nekaj strelov na obeh straneh, med drugim je moral v 31. in 36. minuti posredovati tudi Matic Kotnik po strelih Antuna Palića in Fučka, tik pred koncem polčasa pa so gostje podvojili prednost, ko je zadel Sunny Omoregie po protinapadu in nesebični podaji Benjamina Verbiča.

Celjani so tudi v uvodu drugega polčasa nadaljevali z nevarnimi poskusi, Pelin se je v 49. minuti izkazal po še enem - diagonalnem - strelu Bajdeta. V 61. minuti je na drugi strani praktično prazna vrata zgrešil Marin Perić, pet minut pozneje pa so Celjani povedli s 3:0, ko je po napaki domače obrambe do vrat prodrl Bajde in žogo poslal v prazno mrežo. Izbranci Simona Rožmana so zmago potrdili v 87. minuti z lepim Miškićevim strelom od daleč, žoga je od prečke zletela čez golovo črto.

Rudar po preobratu do treh točk

Velenjčani so prišli do zmage, neporaženi so pet tekem zaporedoma, ki jih zanesljivo drži v sredini lestvice. Nasproti jim je stala najslabša ekipa lige, a jim je kljub drugačnim pričakovanjem povzročila kar precej težav. 

Domači so bili tisti, ki so prvi zagrozili, v tretji minuti je do strela iz bližine prišel Dragan Jelić in zadel prečko. Po uvodnem naletu domačih so Radomlje kmalu vzpostavile ravnotežje na igrišču, celo več, postale so nevarnejše in v 29. minuti tudi povedle. Strelec je bil Luka Vrhunc, ki je sprožil s 25 metrov, žoga pa je na poti proti golu zadela še enega domačih nogometašev. Gosti so imeli novo priložnost tudi v 40. minuti, ko je po strelu Janeza Zavrla žogo z golove črte odbil Aljaž Krefl.

Uvod drugega polčasa je bil še kako razburljiv. V 51. minuti so najprej domači izenačili, potem ko so gostujoči branilci pozabili na Ivana Firerja, ki je z glavo iz bližine zadel za 1:1. Že minuto pozneje so Radomljani znova povedli. Enis Đurković je prodrl po levi strani, prišel mimo treh domačih nogometašev, podal pred gol, kjer se je žoga nesrečno od Ivana Knezovića odbila v mrežo.

V 61. minuti so Velenjčani znova izenačili, zadelje Jelić, potem ko je dobil žogo v prazen prostor in prišel sam pred gostujočega vratarja Vjekoslava Andrića. Po tem zadetku so pobudo na igrišču povsem prevzeli domači igralci in v 83. minuti se jim je to obrestovalo. Strelec je bil Milan Kocić, ki se je najbolje znašel v gneči pred radomeljskimi vrati.

Domžalčani zdaj tretji

Še enkrat se je pokazalo, da Zavrčani ne ležijo Domžalčanom. Zavrč je v Domžalah slavil že v 12. krogu, izbrance Luke Elsnerja pa premagal tudi v 21. kolu. Poraz je Domžalčane z drugega pahnil na tretje mesto na lestvici, dve točki zaostajajo za drugouvrščenimi Celjani, imajo pa štiri točke pred četrtouvrščeno Olimpijo.

Domači so že v prvi minuti poskusili s strelom, s 25 metrov je z volejem sprožil Benjamin Morel, a meril malo mimo desne vratnice. Gostitelji so pet minut pozneje po Morelovi podaji prišli do nove priložnosti in tudi zadetka, ki ga je dosegel Slobodan Vuk, a po mnenju sodnikov iz prepovedanega položaja. Le dve minuti zatem pa so gosti povedli.

Jure Matjašič je prodrl po desni strani, prišel v kazenski prostor, kjer je podal v sredino. Vratarju Nejcu Vidmarju žoge ni uspelo ustaviti, tako da se je ta od Dejana Polića odbila čez golovo črto. Domžalčani so izenačili v 22. minuti. Darko Zec je za hrbtom branilcev Zavrča iskal Morela. Žoga se je odbila od enega od gostujočih igralcev, tako da je imel Francoz prosto pot proti vratom. Z rutiniranim strelom je žogo mimo vratarja Nikole Petrovića poslal v mrežo.

Toda gosti so nato udarili še siloviteje. Doris Kelenc je v 24. in 27. minuti poskrbel za 3:1. Najprej je zadel z močnim strelom z dobrih 20 metrov, nato pa je tudi z nekaj sreče v mrežo preusmeril še žogo po Matjašičevi podaji z desne strani kazenskega prostora.

Domači so znova poskusili v 33. minuti, ko je Matic Črnic streljal s "škarjicami", toda Petrović je bil na mestu, tako kot Vidmar po poskusu Sebastijana Antića dve minuti pozneje. Do konca polčasa so domači še dvakrat streljali, a ne Zec ne Morel nista bila dovolj natančna, da bi ugnala Petrovića.

Gostitelji so bili kar nevarni tudi v uvodu drugega polčasa, sprožili nekaj strelov, a nobenega dovolj dobrega za znižanje zaostanka. V 65. minuti pa so gosti ostali brez Sanina Muminovića, ki je po prekršku nad Žanom Majerjem dobil drugi rumeni karton in moral iz igre.

Domači so to hitro številčno prednost unovčili v 73. minuti, ko je Morel na desni strani našel Nejca Skubica, na bližnji vratnici pa je njegovo podajo izkoristil Matej Podlogar. Do konca tekme so Domžalčani še kar nekajkrat poskusili z zaključnimi streli, toda niti eden ni bil takšen, da bi domačim prinesel vsaj točko.

Primorski dvoboj po notah Kopra

Primorski obračun se je v skladu s tradicijo zadnjih tekem spet končal z zmago Koprčanov. Novogoričani so na Bonifiki izgubili že šestič zaporedoma, kljub porazu pa ostajajo osmi na prvenstveni lestvici. Koprčani so s točko zaostanka mesto za šestouvrščenim Rudarjem.

Radomlje, Koper, Jaka Štromajer | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Koprčani so šli v tekmo v nekoliko pomlajeni sestavi. Prvi so tudi zares zagrozili. V 15. minuti je Domen Črnigoj po lepem protinapadu streljal proti vratom gostov, vendar je bil Grega Sorčan na pravem mestu. Gosti iz Nove Gorice so bili nevarni predvsem prek Dejana Žigona v 17. in 22. minuti, a se nekdanji vratar Novogoričanov Vasja Simčič ni pustil premagati. Zadetek so gledalci videli v 41. minuti, ko je z leve strani podal Patrik Posavac, na pravem mestu pa se je znašel najizkušenejši domači nogometaš Jaka Štromajer in žogo potisnil v mrežo gostov.

Odločitev o zmagovalcu je padla takoj po začetku drugega polčasa. Marko Krivičić je izvedel kot z leve strani, najvišji v skoku pa je bil Damir Hadžić, ki je z glavo premagal Sorčana. Rezervist pri gostih Blessing Eleke je v 70. minuti lepo podal z desne strani pred domača vrata, žogo po strelu Luke Majcna s petih metrov pa je Simčič odbil v kot. Koprski vratar je bil v glavni vlogi tudi v 88. minuti, ko je drugi rezervist Alessio Innocenti dobro meril z 18 metrov, a je čuvaj mreže žogo izpod prečke izbil v kot.

Prva liga TS, 30. kolo:

Krka : Celje 0:4 (0:2)
Miškić 12., 87., Sunny 45., Bajde 66.

Maribor : Olimpija 4:1 (1:1)
Bohar 8., 75., Vršič 77., Rajčević 88.; Bajrić 24

Rudar Velenje : Kalcer Radomlje 3:2 (0:1)
Firer 51., Jelič 61., Kocič 83.; Vrhunc 29., Knezović 52./ag

Luka Koper : Gorica 2:0 (1:0)
Štromajer 41., Hadžić 47.

Domžale : Zavrč 2:3 (1:3) 
Morel 22., Podlogar 73.; Polič 7., Kelenc 24., 27. 

Lestvica:
1. Maribor  65
2. Celje  58
3. Domžale 56
4. Olimpija 52
5. Zavrč 43
6. Rudar  40
7. Luka Koper  39
8. Gorica  27
9. Krka  25
10. Radomlje 13

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.