Slovenija
24 ogledov

Cerar ni sprejel povabila

Miro Cerar
1/5
Anže Petkovšek
Cerar za zdaj ne bo sodeloval kot morebitni vodja projektne vlade, ker trenutno ni dovolj velike podpore.

Pravnik Miro Cerar je po sestanku z začasno vodjo PS Alenko Bratušek povedal, da ne bo sodeloval kot morebitni vodja projektne vlade, ker za to trenutno ni dovolj velike podpore. "Zelo cenim prizadevanja PS. Razgovor je bil zelo vsebinski," je povedal. "Ideja o projektni vladi se mi zdi dobra, v tem težkem obdobju, ko je Slovenija v nezavidljivem položaju."

Glede dejstva, da se je njegovo ime zgodaj pojavilo v javnosti je dejal:  "Vedno je obremenjujoče, sploh ker ne dobiš nekega uradnega povabila. Danes sem prvič dobil priložnost, da slišim, kakšna je sploh ta ideja, ta projekt, za kar sem hvaležen."

Poudaril je tudi, da morajo politični akterji nujno prisluhniti "civilni družbi, ki je postala zelo aktivna in prinaša pomembna sporočla".

Bratuškova je po srečanju ocenila, da so naredili vse, kar je bilo v dani situaciji mogoče. "Kdor nasprotuje takšni rešitvi, naj pove, kako naprej," je dejala.

Podpora PS, DeSUS-a in DL

V PS je Cerar sicer imel podporo vseh 27 glasov poslancev, naklonjeni pa so mu bili tudi v DeSUS-u in DL. V SD se niso javno opredelili, medtem ko so v SLS dejali, da niso naklonjeni sodelovanju v levosredinski vladi. Glede Cerarja se niso želeli javno opredeliti.

Po včarajšnji napovedi SLS, še posebej pa, ko se je izkazalo, da imajo tudi "nekateri visoki predstavniki v DL pomisleke glede tehničnega ali kakršnega koli mandatarja", je Cerar presodil, da podpora projektni vladi ni dovolj široka, da bi se lahko sprejel povabilo.

V SDS so se v torek na vest o Cerarju odzvali na družbenem omrežju Twitter. "Strokovni sodelavec odvetniške pisarne Senica, brez najmanjših izkušenj v vladi ali vsaj gospodarstvu, bo kar predsednik vlade?" so zapisali.

Tiskovni predstavnik NSi Jernej Vrtovec pa je pojasnil, da morebitnega novega mandatarja ne želijo ocenjevati ali komentirati, dokler ne bo prišlo do uradnega predloga.

Komentarjev 19
  • mph 19:33 13.februar 2013.

    Jankovič? Katere firme je uničil? Kvečjemu je spet spravil na noge Mercator, ki je bil tik pred propadom. Bavčar? Tesni sodelavec Janše v vseh pogledih. Mu je na veliko Janezek omogočal njegovo lomastenje. Ne vem, če ti je znano, da ...prikaži več je Majer v svoji prvi vladi zadolžil zgodovinsko Slovenijo, primerljivo ni bila nikoli Yu tako zadolžena. Pa je bilo poskrbljeno za dobrobit ljudi (ok, ne domačih izdajalcev, jasno). Potem Luko so uničili njegovi oprode. Da ne govorimo o Interevropi. Vsi izjemno direktno profilirani kadri Janezka.

  • mr.big 18:38 13.februar 2013.

    mph....Kdo je uničevalec SLO firm ???? kdo pa so Bine Kordež;Jože Mermal,Janković,Bohorić,Bavčar (LDS), Zdenko pavček.....pa še bi lahko našteval-TO SO ČLANI FORUMA21 !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tebi pa naj ostane PS ! Ha,ha,ha........Lukšič odločen ??? Ha,ha,ha,ha.....

  • titty 17:49 13.februar 2013.

    Klobo, pišeš za SDS ali za PS. Aja, Cerar ima spričevala v redu, niso ponarejena, to jih v SDS najbrž "mal" moti.