Slovenija
135 ogledov

Cerar:"Pa saj vsi poznamo Erjavca"

Karel Erjavec Saša Despot
Premier Cerar bo ponujeni odstop ministra Erjavca preučil do torka.

"Težko rečem kaj pomembnega.Vsi dobro poznamo ministra Erjavca, pozna ga vsa Slovenija," o včerajšnjem ponujem odstopu ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca pravi predsednik vlade Miro Cerar. Erjavčera pobuda ga je presenetil, prav tako pa prišla v nepravem času.

Minister Erjavec je včeraj sporočil, da je premierju ponudil svoj odstop, za kar se je odločil zaradi zapletov v postopku arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško.

"Vzel si bom nekaj dni časa, ki jih ta hip krvavo potrebujem zaradi razmer v Luki Koper, za premislek, minister Erjavec pa bo vmes normalno delal," pravi Cerar.

Kot pravi, se zaveda, da je bilo kaj narobe v zvezi z arbitražnim sporazumom in da obstajajo elementi objektivne odgovornosti. "A dejstvo je, da je interpelacija pokazala, da jasnih razlogov za razrešitev ministra ni, zato me čudi ponudba za odstop v tem času, ko je bila sprejeta odločitev tribunala, ki gre v smer, ki se nam zdi prava."

dezurni@zurnal24.si

 

 

 

Komentarjev 22
  • Zmago 09:34 06.julij 2016.

    zdrej, ti ga pa lomiš. Zdaj je on zgoraj tak kot Brglez si za njiju le ........................... uličar ;-\

  • Zmago 13:45 05.julij 2016.

    Torej tudi tebe, ker si se zadnjič identificiral kot ANARHIST. Taki pa niso dobri ne za rdeče ne za Cerarje, ne sredinske in ne desne. Dobri ste edini le za SR* delat,................ ne glede komu v korist !!!

  • dragec 10:17 04.julij 2016.

    Zmagec, apropo, anarhiste in nacionaliste jena ulice spravil JJ in SSDS