Slovenija
53 ogledov

Zunanji minister Karl Erjavec ponudil odstop!

Karel Erjavec Saša Despot
Zunanji minister Erjavec je ponudil odstop zaradi zapleta z arbitražo.

Zunanji minister Karl Erjavec je včeraj ponudil odstop predsednik vlade  Miru Cerarju zaradi zapleta z arbitražo. Predsednik vlade naj bi odločitev sprejel v naslednjih dneh. "On naj oceni mojo vlogo pri tej delni razsodbi arbitražnega sodišča," je navedel še Erjavec. 

Odločitev sodišča, da nadaljuje svoje delo sicer pozdravlja in dodaja, da pričakuje odločitev sodišča v doglednem času. "Šele s končno vsebinsko razsodno, bo določena meja med Slovenijo in Hrvaško. Slovenija bo vsebino spoštovala, ne glede na to, ali nam bo vsebina všeč. To pričakujemo tudi od hrvaške strani."

Od "Kaj imam jaz s tem?" do interpelacije

Erjavec kljub temu, da je prisluškovalna afera izbruhnila že pred skoraj enim letom, doslej ni videl razloga za odstop. Najprej je svojo določitev pojasnil, češ da je premier Miro Cerar ugotovil, da za to ni razloga. Po odstopu novega arbitra arbitra Ronnya Abrahama, pa je na novinarje začudeno spraševal: "Kaj imam jaz z njegovim odstopom."

"Teflonski" Karl Erjavec pa je med tem prestal celo interpelacijo, ki sta jo predlagala NSi in SDS. V 16-urni razpravi marca letos je vse očitke zavračal kot "prazne in brez vsebine", na koncu pa ga je podprlo 51 poslancev. "Tam so mi celo očitali, da sodelujem s hrvaškimi tajnimi službami," je danes navrgel minister Erjavec in dodal, da so ga stvari zelo prizadele.

Arbitražno sodišče je sicer odločilo, da se arbitraža nadaljuje, a je navedlo, da je Slovenija kršila sporazum. V zadnji točki pa sodišče še navaja, da si sodišče vzema pravico, da o stroških odloči do končne razsodbe, začasno pa bo morala Slovenija predhodno nakazati sredstva za vse stroške, ki bodo nastali zaradi podaljšanja postopka arbitraže.

Komentarjev 30
  • uni65 18:04 03.julij 2016.

    Pa spet ne bo ško brez Karla

  • gornik 22:01 02.julij 2016.

    Suniti ga v ta zadnjo čimprej.

  • dragec 16:53 02.julij 2016.

    Janšisti -imate mokre sanje, Karrrel se je mal pohecal