Šport > Nogomet
19 ogledov

Chelsea z Rubinom, Spursi z Baslom

(Inter Milan - Tottenham) Reuters
Uefa je po žrebu za Ligo prvakov danes v Nyonu opravila še žreb četrtfinala Evropske lige.

Aktualni evropski prvak, londonski Chelsea, se bo pomeril z ruskim Rubinom iz Kazana, londonski Tottenham s švicarskim Baslom, turški Fenerbahče z rimskim Laziem, portugalska Benfica pa z angleškim Newcastlom.

Prve tekme četrtfinala bodo na sporedu 4. aprila, povratne pa 11. aprila. Tudi v tem tekmovanju Uefa tokrat ni določila nadaljevanja poti do finala, o parih za polfinale bo odločal nov žreb 12. aprila. Finale evropske lige bo 15. maja v Amsterdamu.

Londonski Chelsea, ki bo po zgodnjem slovesu od elitne lige prvakov zdaj priložnost za kakšno lovoriko iskal v drugoligaškem evropskem tekmovanju, ima po povratni tekmi osmine finala, ko je nadoknadil zaostanek iz Bukarešte, zdaj na urniku novo pot na evropski vzhod. Njegov tekmec bo klub iz države njihovega lastnika Romana Abramoviča Rubin Kazan, prvo tekmo pa bodo Londončani igrali doma.

Preživela tudi oba tekmeca Maribora

V četrtfinalu sta tudi oba tekmeca slovenskega prvaka Maribora iz skupinskega dela Evropske lige. Londonski Tottenham, ki je v osmini finala in po zanesljivo dobljeni prvi tekmi šele po podaljšku na povratni strl odpor Interja Samirja Handanovića, se bo v četrtfinalu pomeril s švicarskim Baslom. Lazio pa bo imel kot oviro za preboj v polfinale turški Fenerbahče; ta dvoboj je zanimiv tudi zaradi pomanjkanja gledalcev, na povratnih tekmah osmine finala sta namreč obe moštvi zaradi kazni krovne evropske nogometne organizacije igrali pred praznimi tribunami, Rimljani pa bodo drugo tekmo brez gledalcev odslužili prav proti Turkom.

Newcastle, nadaljevanje evropske sezone si je priboril z golom tik pred koncem tekme z Anžijem, bo za napredovanje igral z Benfico, slednja v tej sezoni prevladuje na domači sceni in na portugalskem že 22 tekem ne pozna poraza.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.