Šport
52 ogledov

Cestni divjak mu ni vzel poguma

chris froome Reševalni pas/Twitter
Britanski kolesarski zvezdnik bo čez dober teden dni začel lov na četrto zmago na prestižni kolesarski dirki Tour de France.

Trikratni zmagovalec Dirke po Franciji Chris Froome optimistično pričakuje začetek 104. izvedbe francoske dirke, vse udeležence v cestnem prometu pa poziva k večji strpnosti do kolesarjev.

Froome se je prejšnji meseci mudil na jugu Francije, kjer ga je med treningom namerno zbil objestni voznik avtomobila. Britanec jo je začuda odnesel brez večjih poškodb, slabše pa se je godilo njegovemu več kot 10.000 evrov vrednemu kolesu znamke Pinarello.

Dvaintridesetletnik je zatrdil, da mu nesreča v bližini doma v Monaku ni načela samozavesti, čeprav se zaveda, da je cestno kolesarjenje iz leta v leto nevarnejše.

"Voznik je postal nestrpen, ker je moral čakati za mano. Razjezilo ga je, da ga je zadrževal kolesar, zato se je odločil, da bo zakon vzel v svoje roke," je za Mirror dogodek opisal Froome in dodal: "Na srečo ni bilo hujših posledic. Priča smo strašljivemu številu nesreč, v katere so vpleteni kolesarji. Velika imena svetovnega športa v tem pogledu niso izjema," je opozoril Froome in spomnil na nesrečo, v kateri je življenje izgubil ameriški motociklist Nicky Hayden.

chris froome | Avtor: Profimedia Profimedia


"Hayden je nedavno umrl po nesreči s kolesom. Lani je v nesreči umrla mama Chrisa Boardmana (britanski olimpijec, op. a.). Vsako leto prekolesarimo na tisoče kilometrov po odprtih cestah. Želim si, da bi si ljudje vzeli 10 do 15 sekund iz svojega življenja in nam pustili nekaj več prostora. Na srečo ni vplivalo na mojo samozavest. Ne počutim se bolj ranljivega," je pred napadom na tretjo zaporedno lovoriko na Tour de France, četrto skupno, dejal Froome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.