Šport
56 ogledov

Čim prej v družbi Sarme in Oblaka

Gregor Zabret Katarina Ponjavić
"Širom Evrope je dobro znano, da se v Sloveniji z vratarji dobro dela. Najboljši dokaz sta zagotovo Samir Handanović in Jan Oblak," pravi vratar mlade reprezentance Gregor Zabret.

Na prijateljski tekmi proti Makedoniji je vratar slovenske reprezentance do 21 let Gregor Zabret svojo mrežo v bistvu uspel ohraniti nedotaknjeno, a se je žoga po močnem strelu Filipa Pivkovskega vendarle skotalila nekaj centimetrov preko golove črte, tako da so se gostje veselili zadetka, ki jim je na koncu zadostoval za remi.

"Proti Ukrajincem smo se v uvodnem delu tekme precej lovili, proti Makedoncem pa smo začeli precej boljše, a v končnici prvega polčasa prejeli nesrečen zadetek. Hitro smo se pobrali in v nadaljevanju tekme lovili izenačenje, v zadnjih minutah pa bi morda lahko dosegli tudi zadetek za zmago. Menim, da smo na pravi poti," je obračuna proti Ukrajini (0:2) in Makedoniji (1:1) opisal Zabret, ki je imel včeraj v Celju precej manj dela kot pa minuli četrtek na Bonifiki.

"Manjkalo nam je nekaj kakovostnih igralcev, a smo tudi brez njih dokazali, da znamo igrati nogomet. Povratek tako pomembnih igralcev kot je naprimer Andraž Šporar, bo za to reprezentanco še dodaten plus, vendar lahko nadoknadimo izostanek vsakega nogometaša," je pojasnil 19-letnik, ki na vsaki tekmi želi dati maksimum:"Vedno se da braniti še boljše. Težim k napredku, s tema dvema tekmama pa sem lahko dokaj zadovoljen."

Po prestopu iz Domžal v vrste valižanskega Swansea Cityja Zabret še ni zablestel v polni luči, a verjame, da bo njegov trenutek vendarle kmalu napočil: "Z mojo klubsko kariero sem zadovoljen, čeprav letos še nisem dobil toliko priložnosti za branjenje na tekmah, kot bi si želel. Trdo delam na treningih in upam, da bom v prihodnosti dobil več minut. Položaj golmana je pač specifičen, saj priložnost lahko dobi le eden. V  obdobju, ko ne braniš, ne smeš povesiti glave, saj trenerji lahko hitro opazijo tvojo slabo voljo, kar ti lahko zgolj škoduje."

Nadarjeni vratar si želi, da bi se kmalu znašel tudi v dresu članske reprezentance, kjer pa je konkurenca za mesto prvega vratarja trenutno izjemna. "Širom Evrope je dobro znano, da se v Sloveniji z vratarji dobro dela. Najboljši dokaz sta zagotovo Samir Handanović in Jan Oblak, zelo uspešnih pa je še nekaj ostalih vratarjev. V klubih se dobro dela z mladimi vratarji, ki hitro dobijo priložnost tudi v tujih klubih. Upam, da bom tudi sam čim prej dobil priložnost v članski reprezentanci in se znašel v družbi takšnih asov kot sta Samir in Jan," je pogovor zaključil 187 centimetrov visoki čuvaj mreže.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.