Šport > Nogomet
51 ogledov

Zabret iz Prve lige v Premier League

Zabret Gogić Swansea City spletna stran Domžale prestop vratar Swanseacity.net
Domžalski prvoligaš je štiri leta po prestopu Harisa Vučkića k Newcastlu Unitedu speljal nov odmeven prestop v angleško Premier League. Novi član Swansea Cityja je postal vratar Gregor Zabret.

"Nogometni klub Domžale je v torek pozno zvečer dobil novo potrditev, da odlično dela z mladimi nogometaši. Po Harisu Vučkiću se namreč k članu elitne angleške Premier League seli še vratar Gregor Zabret. 17-letni Domžalčan, ki je v zadnjih dveh sezonah Prve lige Telekom Slovenije odigral 14 tekem, je podpisal dveletno pogodbo z valižanskim klubom Swansea City," so zapisali na spletni strani NK Domžale (www.nk-domzale.si).

Štiri leta po prestopu Harisa Vučkića, ki je leta 2009 okrepil Newcastle United, je Domžalčanom uspel nov veliki met. Gregor Zabret se seli k zmagovalcem ligaškega pokala Swansea Cityju, enemu dveh velških prvoligašev, ki bosta nastopala v novi sezoni Premier League.

Na priprave članskega moštva

Ekipa nekdanjega igralca Barcelona in Real Madrida ter danskega reprezentanta Michaela Laudrupa je z atraktivno igro navdušila v lanski sezoni najmočnejše otoške lige in v finalu ligaškega pokala visoko premagala četrtoligaša Bradford City (5:0), s čimer si je zagotovila tudi nastop v naslednji sezoni Evropske lige.

Iz domžalskega prvoligaša so sporočili, da se bo vratar slovenske reprezentance do 17 let priključil pripravam članskega moštva. Zabret je očitno navdušil skavte kluba, pri katerem se je sredi lanske sezone mudil na preizkušnji.

Finančno nadomestilo bo ostalo tajno

"Nogometni klub Domžale je po Samirju Handanoviću uspel v eno izmed najmočnejših petih lig v Evropi prodati še enega vratarja, ki ga je vzgojil legendarni trener vratarjev Filip Filipovski s svojimi sodelavci v mlajših kategorijah," so še zapisali dvakratni slovenski prvaki, športni direktor Matej Oražem pa je pristavil:

"Po Harisu Vučkiću je Gregor Zabret drugi igralec, ki je od malih nog zrasel v Domžalah in mu je uspel prestop v Premier League. V zadnjih letih smo edini klub, ki se je uspel prebiti na najzahtevnejše svetovno tržišče za nogometaše in naša želja je, da to v prihodnosti še ponovimo. Nogometni klub Domžale je ob prestopu prejel tudi finančno nadomestilo, za katero pa je dogovorjeno, da ostane tajna. Prestop v enega izmed angleških prvoligašev so sanje vsakega mladega nogometaša in v Nogometnem klubu Domžale smo zelo ponosni, da smo lahko ena izmed stopničk na tej poti. Seveda je pred Gregorjem še veliko trdega dela in odrekanj, da bo morda nekega dne stopal tudi po poteh zadnjega vratarja, ki je iz Nogometnega kluba Domžale prestopil v eno izmed najmočnejših svetovnih lig, Samirja Handanovića. Gregorju želimo v nadaljevanju kariere veliko sreče, Domžalčani pa lahko s ponosom spremljamo njegov razvoj in kariero tudi v prihodnosti, ki bo zagotovo izjemno svetla. Gregor srečno!"

Upa na čim več treningov s člani

Swansea je na klubski spletni strani (www.swanseacity.net) prestop Zabreta objavil skupaj s prihodom 19-letnega ciprskega vezista Alexa Gogića. Valižani so potrdili, da se bo Zabret pridružil pripravam na Nizozemskem, kamor se moštvo "labodov", ki je v zadnji sezoni Premier League osvojilo deveto mesto, odpravlja v sredo.

"Zelo sem vesel, da sem tukaj," je za spletno stran novega kluba dejal Zabret. "To je izjemno okolje, v katerem se lahko še razvijem in že se veselim dela. V klubu je nekaj izjemnih ljudi in upam, da bom čim več treniral s prvim moštvom, kar mi bo pomagalo pri razvoju."

Zabret je v zadnji sezoni prve slovenske lige nastopil na enajstih tekmah, a po tekmi z Gorico 7. novembra lani ni več igral zaradi poškodbe rame in povratka prvega vratarja kluba Nejca Vidmarja 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.