Šport > Nogomet
85 ogledov

Guardiola speljal vratarja Barceloni

Claudio Bravo EPA
V taboru Manchester Cityja so se okrepili na mestu čuvaja mreže.

Dosedanji vratar Barcelone Claudio Bravo je v torek popoldne priletel v Manchester na zdravniški pregled, ki ga še loči od podpisa pogodbe z Manchester Cityjem, poroča BBC.

Da bo na stadion Etihad prišel čilenski vratar se je sicer šušljalo že nekaj časa. Govorice so zagon dobile potem, ko je bilo jasno, da novi trener Josep Guardiola ne računa na usluge dolgoletnega čuvaja mreže Joea Harta, ki ga na prvih treh uradnih tekmah ni uvrstil v prvo postavo.

O Hartu se je Guardiola razgovoril že pred dnevi, ko je dal vedeti, da angleški reprezentant lahko odide, če je takšna njegova želja.

Za sredino povratno tekmo play-offa Lige prvakov, ko Man City proti Steaui brani praktično nedosegljivo prednost, je Katalonec Harta vendarle uvrstil v začetno enajsterico, a zdi se, da bo to zanj zgolj slovo od navijačev.

Noče v Španijo ali Nemčijo

Za Harta je zanimanje že izrazilo več klubov. Pri Man Cityju naj bi bili bolj naklonjeni posoji kot prodaji, saj bi tako še vedno lahko nadzorovali vratarjevo usodo. Še največ zanimanja za Angleža so pokazali pri Sevilli in Borussii Dortmund, a Hart naj ne bi želel v omenjena kluba, medtem ko naj bi bila za Everton njegova plača previsoka.

"Ne morem zanikati, kar vsi že vedo. Posel še ni sklenjen. Po tem bom lahko govoril o igralcu, ki zaenkrat še ni naš," je pred srečanjem s Steauo o Bravu dejal Guardiola.

Bravo je profesionalno kariero začel pri ekipi Colo-Colo, od leta 2006 do 2014 je branil za Real Sociedad, zadnji dve leti pa za Barcelono.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.