Šport > Nogomet
63 ogledov

Guardiola: Hart lahko gre

Pep Guardiola Manchester City EPA
Katalonec na klopi Manchester Cityja je bil jasen glede prihodnosti angleškega reprezentanta.

Nogometaši Manchester Cityja bodo v soboto v drugem kolu Premier lige gostovali pri Stoke Cityju, Joe Hart pa po vsej verjetnosti ne bo branil vrat sinjemodrih. Angleški reprezentant se je moral v prvem kolu proti Sunderlandu in na tekmi kvalifikacij za Ligo prvakov proti Steaui umakniti Argentincu Willyju Caballeru.

Slednji bolj ustreza slogu igre novega trenerja Pepa Guardiole, ki od vratarja zahteva precej igre z nogo in pokrivanja prostora, Hart pa v omenjenih prvinah očitno ni tako spreten, kot bi želel Katalonec.

Čeprav gre za enega od ljubljencev navijačev Man Cityja, so vse glasnejše govorice o posoji, najbolj zainteresirana kluba za usluge angleškega reprezentanta sta Sevilla in Everton

"Nočem, da igralci ostanejo, če tega nočejo. Če hočejo ostati, naj ostanejo in borili se bomo skupaj. Če bo (Hart, op. a.) ostal, se bo izboljšal. Ve, kaj želimo od naših vratarjev," je na novinarski konferenci pred tekmo s Stokom dejal Guardiola. "Skušam biti jasen do igralcev in do njega sem bil jasen od vsega začetka. Zelo ga spoštujem," je dodal nekdanji trener Barcelone in Bayerna.

"Prva stvar, ki jo želim pri vratarju je, da dobro brani. Ob tem mora biti sposoben igrati, mora nam pomagati graditi igro. Zato sem tu. Nismo akademija s časom, velike ekipe nimajo časa, ljudje hočejo rezultate takoj," je pojasnil Guardiola in s tem jasno nakazal, da Hart ni vratar, ki bi se hitro vklopil v njegov sistem igre.

"Pripeljali so me, da igramo na moj način. To je način, ki ga poznam, s katerim sem odraščal od svojega 13., 14. leta. Zavedam se Joevega talenta in vrednosti, a prišel sem, da bi igrali, kot je meni všeč," je dejal nekdanji vezist, ki bo več kot očitno, tako kot po prihodu v Bayern, povsem spremenil slog in koncept kluba in ga skušal približati svojim vzorcem iz mladinske šole Barcelone.

Izven ekipe tudi Touré

Hart, ki bi ga, kot špekulirajo angleški mediji, lahko nadomestil eden od Barceloninih vratarjev (Claudio Bravo ali Marc-André ter Stegen), pa ni edini z nejasno prihodnostjo. Tudi Yaya Touré v letošnji sezoni sploh še ni bil v ekipi, a z njim ima Guardiola očitno drugačne načrte.

"Yaya se trudi, on rad igra. Govoril sem z njim, gre za igralca izjemne kakovosti. Do njega čutim veliko spoštovanja. Vem, da ko bo povečal svojo intenzivnost v igri brez žoge, bo spet del skupine, če želi ostati," je o reprezentantu Slonokoščene Obale dejal njegov trener. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.