Šport > Nogomet
17 ogledov

Ancelotti se brani očitkov, Simeone za Barcelono

Adriano Barcelona Real Madrid Copa del Rey finale pokal
1/16
EPA
Carlo Ancelotti je na novinarski konferenci pred sredinim finalom španskega pokala potrdil, da Cristiano Ronaldo ne bo nared za tretji obračun z Barcelono v letošnji sezoni.

"Cristiano Ronaldo ni na voljo, veliko igralcev je poškodovanih. Toda imam veliko zaupanja v to ekipo," je na novinarski konferenci dejal Carlo Ancelotti. Trener Real Madrida je pred novim El Clásicom, prva dva je kot strateg belega baleta izgubil, že dalj časa brez Samija Khedire in Jeséja Rodrígueza, odpadla pa sta tudi branilca Marcelo in Álvaro Arbeloa.

Po pričakovanjih Cristiano Ronaldo zaradi težav s kolenom in natrgano stegensko mišico ne bo nared za sredino tekmo z Barcelono na Mestalli, kjer je še pod vodstvom Joséja Mourinha (leta 2011) kraljevemu klubu prinesel prvo trofejo po prihodu iz Manchester Uniteda. Ancelotti ni želel razkriti, na koga bo računal ob Portugalčevi odsotnosti, a je že pred dnevi zatrdil, da sistema ne bo spreminjal.

Ni bilo potrebe za Ronaldov počitek

"Vedno smo se dobro odzvali na poškodbe in mislim, da lahko tudi jutri zelo dobro opravimo," je pred 228. El Clásicom dejal Ancelotti. "Izgubili smo igralca z neverjetno kakovostjo. A lahko bi se zgodilo, da bi Ronaldova odsotnost motivirala preostalo ekipo. Tekme, ki smo jih odigrali brez njega, so bile zelo dobre, delali smo bolj trdo in več tekli, bolj delali skupaj. Delovali smo kot celota in seveda je to cilj, za katerega smo trenirali. Menim, da jutri ne bo težav s spodbudo igralcev, zelo so motivirani in komaj čakajo. Vidim veliko želje po igranju tega finala."

Edini dvom, tako španski mediji, je pred tekmo v Valencii v postavi Reala položaj Ángela di Maríe (v zvezni vrsti ali na strani Ronalda), Ancelotti pa bo izbiral tudi med Asierjem Illarramendijem in Iscom. Branilec Sergio Ramos, ki je odpadel tik pred zadnjo ligaško tekmo z Almerío, je treniral normalno in bo nared.

"Cristiano ni počival, ker ni bilo potrebe," je Ancelotti znova zavrnil namige, da je od svojega najboljšega strelca morda zahteval preveč. "Nič ni kazalo na to, da je utrujen. Če bi bil, ne bi igral. Ima takšno težavo, kakršno imajo številni nogometaši v tem delu sezone. Ščitimo Cristiana, tako kot poskušamo zaščititi preostale igralce, po svojih najboljših močeh. Lahko bi tudi igral, toda tega tveganja ne bomo sprejeli, saj prihajajo zelo pomembne tekme."

Martino Barcelona Real Madrid El Clasico copa del rey pokal finale | Avtor: EPA EPA

"Vsako leto ne moreš biti najboljši na svetu"

Medtem se Ancelottijev kolega pri Barceloni Gerardo Martino pred tekmo na Mestalli prav tako ubada s poškodbami, le da Katalonce muči stanje porozne zadnje vrste, ki je večkrat kapitulirala na zadnjih tekmah z Atléticom in Granado. Argentinec je v postavo za finale uvrstil kapetana Carlesa Puyola, ki tako kot Gerard Piqué in Marc Bartra nima zelene luči za nastop, odločitev pa bo strokovni štab sprejel v zadnjem hipu.

"Imamo možnosti za nastop treh igralcev. Dobro so se odzvali na treningu, a počakajmo do jutri. Puyol? Če bo igral, bo to tako njemu kot ekipi prineslo veliko. Vsi si želimo, da bi na vseh tekmah igrali vsi. Ni idealno, ko ni koga od osrednjih branilcev, vendar to ne bo zmanjšalo naših možnosti. Igral ne bo nihče, ki ne bo pripravljen," je napovedal Martino.

"Morali bomo ponoviti trenutke iz prejšnjih dveh Clásicov. Začetek zadnjega, ko smo znali trpeti. Barça se mi zdi ekipa, ki je zelo transparentna. Če igramo dobro, zmagamo. Ta ekipa še pred nekaj časa ni le dobro igrala, temveč je tudi zmagovala. Razumem, kaj od nje zahtevajo ljudje, a treba je razumeti, da vsako leto ne moreš biti najboljši na svetu. Ti igralci so zaznamovali neko obdobje v nogometu."

Iniesta: Vemo, kako dobri so

"Ekipa se ne spremeni, če Ronaldo igra ali ne," je na novinarski konferenci zatrdil vezist Barcelone Andrés Iniesta. "Vemo, kako dobri so, poznamo njihov potencial. Če ne bo igral Cristiano, bo igral nekdo z enakimi sposobnostmi. Navijači lahko zaupajo v ekipo, v igralce, velikokrat nam je v finalu šlo zelo dobro od nog. Smo prvi svoji kritiki – ko izgubimo, nas boli. Ne bežimo od odgovornosti, a včasih stvari ne stečejo. Tisti, ki je pravi culé (navijač Barcelone, op. a.), ima Barço rad, ko ta zmaguje ali ko izgubi. Vsem nam je všeč rožnat svet, a ni vedno tako. Ko ti reči ne grejo dobro, si jezen, a nato se dvigneš in nadaljuješ, ne pa predaš."

Barçina sezona po izpadu iz Lige prvakov in zaostanku v španski ligi visi na nitki, osvajalci rekordnih 26 kraljevih pokalov pa nujno potrebujejo nekaj dobrih novic, ki jih je po dolgem času prinesla ponedeljkova zmaga njihove mladinske ekipe v premierni sezoni Lige prvakov (Uefa Youth League). 

Simeone napovedal zmago Kataloncev

In prav trener Atlética Diego Simeone, ki je že vso sezono trn v peti rojaku Martinu na modro-rdeči klopi, je v pogovoru za radio Onda Cero zatrdil, da bo pokalni naslov znova romal v vitrine najuspešnejše ekipe v zgodovini tekmovanja. Rdeče-beli so tekmovanje končali po dveh prepričljivih porazih z mestnim tekmecem Realom.

"Zmagala bo Barça," je v oddaji Al Primer Toque dejal Simeone. "Navijačem sporočam, da za nas ni semane sante (svetega tedna, op. a.), moramo biti na zelenici. Ljudje se ne zavedajo, včasih se zmotijo, nehajo kričati in mislijo, da bomo samo z igro premagali slabše moštvo. Vedno morajo biti protagonisti, ne le proti Barceloni, temveč tudi proti Elcheju, Osasuni ... Naročam jim, naj igrajo, pozabiti morajo, s katerim dresom se merimo, ostaja nam pet finalov in ni prostora za napake. Potrebujemo podporo ljudi in ne moremo niti spati niti jesti, dokler se ne konča sezona, naj hodijo po igriščih oblečeni v rdeče-belo. Moramo biti skupaj, dokler naša luč ne ugasne. Če bi bil jaz navijač, bi z ženo govoril o odhodu v Valencio."

Španski pokal (Copa del Rey), Valencia, stadion Mestalla, finale:

Sreda ob 21.30:
Barcelona – Real Madrid

Verjetni postavi

Barcelona: Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Alba; Busquets, Xavi, Fabregas; Iniesta, Messi, Neymar

Madrid: Casillas; Carvajal, Ramos, Pepe, Coentrão; Alonso, Modrić, Isco; Bale, Di María, Benzema

Sodnik: Mateu Lahoz (Valencia)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.