Šport > Nogomet
35 ogledov

Cristianu še ena prestižna nagrada

Cristiano Ronaldo EPA
Nogometaš madridskega Reala je bil izbran za najboljšega igralca pretekle sezone po izboru portala Goal.com.

Po zlati žogi (Ballon d'Or) za najboljšega nogometaša leta 2013 in zlatem čevlju (Golden Shoe), ki ga je kot najučinkovitejši strelec evropskih lig za preteklo sezono dobil skupaj z Urugvajcem Luisom Suárezom, se je Cristiano Ronaldo okitil z novim prestižnim priznanjem.

Tokrat je prejel nagrado Goal 50, ki jo podeljuje eden največjih svetovnih nogometnih portalov - Goal.com. To je že tretje tovrstno priznanje za Portugalca, drugo v treh letih. Glasovanje poteka po koncu vsake sezone, v njem pa sodeluje več kot 600 nogometnih novinarjev iz 35 redakcij po vsem svetu. Vsak novinar sestavi svojo listo 50 najboljših nogometašev.

Rakitić in Pjanić med elito

Prvi zasledovalec nogometaša madridskega Reala je Arjen Robben. Nizozemec, s svojo reprezentanco tretji na minulem SP, je z münchenskim Bayernom v pretekli sezoni osvojil nemško prvenstvo in pokal, ob tem pa so Bavarci dvignili tudi lovoriko za evropski superpokal in zmagali na svetovnem klubskem prvenstvu. Argentinec Lionel Messi se je tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom. Pohvali se lahko s finalom SP in osvojenim španskim superpokalom.

Na lestvici sta tudi dva nogometaša z območja bivše Jugoslavije. Hrvat Ivan Rakitić je bil za dobre predstave v dresu Seville nagrajen z 12. mestom (in prestopom v Barcelono), reprezentant BiH Miralem Pjanić, član italijanske Rome, pa je pristal na 20. mestu.

"Od prve minute treninga"

"Zame je velika čast, da sem bil izbran za najboljšega nogometaša. Za nagrado se zahvaljujem. Povsem jasno je, da te nagrade ne bi mogel osvojiti brez stalne pomoči vseh ljudi pri madridskem Realu," je po razglasitvi zmagovalca v Los Angelesu, kjer se Real nahaja na pripravah, dejal nasmejani Portugalec.

"Osebni cilji za novo sezono so vedno enaki - boriti se od prve minute vsakega treninga do zadnje minute vsake tekme. Želim, da Real osvoji vse možne lovorike. Naš trener s strokovnim štabom, moji odlični soigralci in jaz sam bomo naredili vse, iz dneva v dan in tedna v teden, da bi našim izjemnim navijačem dali razloge za čim večje veselje," je ob sprejemu nagrade še povedal Ronaldo.

Sezona presežkov

Cristiano Ronaldo je v pretekli sezoni za Real Madrid dosegel 51 zadetkov na 47 tekmah v vseh tekmovanjih. V Ligi prvakov (LP) je z rekordnim izkupičkom pomagal Madridčanom končati lov na mitsko Décimo. Poleg zmage v LP so Los Blancos slavili še v španskem kraljevem pokalu, CR7 pa je bil tudi najboljši strelec Primere División.

S štirimi goli v dodatnih kvalifikacijah proti Švedski je bil tudi glavni razlog, da se je Portugalska prebila na SP, kjer se je poslovila že po predtekmovanju. Na desetih reprezentančnih tekmah v lanski sezoni je enajstkrat zatresel mrežo. Tako je postal tudi prvi strelec Portugalske vseh časov, sedaj  je skupno že pri 50 golih (prejšnji rekorder Pauleta je zabil tri manj). Skupno, za klub in državo, je v sezoni 2013/14 zabil 62 golov na 57 tekmah.

Dvajset najboljših nogometašev sezone 2013/14 po izboru Goal.com:

1. Cristiano Ronaldo (Portugalska; Real Madrid)
2. Arjen Robben (Nizozemska; Bayern München)
3. Lionel Messi (Argentina; Barcelona)
4. Philipp Lahm (Nemčija; Bayern München)
5. Thomas Müller (Nemčija; Bayern München)
6. James Rodríguez (Kolumbija; Monaco/Real Madrid)
7. Luis Suárez (Urugvaj; Liverpool/Barcelona)
8. Thibaut Courtois (Belgija; Atlético Madrid/Chelsea)
9. Arturo Vidal (Čile; Juventus)
10. Sergio Ramos (Španija; Real Madrid)
11. Zlatan Ibrahimović (Švedska; Paris Saint-Germain)
12. Ivan Rakitić (Hrvaška; Sevilla/Barcelona)
13. Ángel di María (Argentina; Real Madrid)
14. Diego Costa (Španija; Atlético Madrid/Chelsea)
15. Marco Reus (Nemčija; Borussia Dortmund)
16. Toni Kroos (Nemčija; Bayern München/Real Madrid)
17. Robert Lewandowski (Poljska; Borussia Dortmund/Bayern München)
18. Aaron Ramsey (Wales; Arsenal)
19. Yaya Touré (Slonokoščena obala; Manchester City)
20. Miralem Pjanić (Bosna in Hercegovina; Roma)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.