Šport > Nogomet
16 ogledov

Cruyff: "Ancelotti bo kot vdih svežega zraka"

Cruyff Ajax srečanje sestanek delničarjev Amsterdam EPA
Potem ko je Johan Cruyff v prvem delu intervjuja govoril o svoji Barceloni, je tokrat razkril svoje misli o aktualnem trenutku madridskega Reala.

"Ancelotti bo kot vdih svežega zraka. Real Madrid ima fantastične igralce, vse kar morajo storiti je to, da igrajo kot ekipa. In Ancelotti bo to gotovo dosegel," je glede novega trenerja madridskega Reala, Carla Ancelottija, v drugem delu intervjuja za madridsko Marco sprva dejal Johan Cruyff.

Nekdanji trener Barcelone je podprl tudi idejo o Zinedinu Zidanu kot pomočniku trenerja novega strokovnjaka. "O Zidanovem povratku v klub se je špekulialo iz dneva v dan. Sam mislim, da je pomembno, da imaš na ključnih položajih ljudi, ki razumejo nogomet in do potankosti poznajo klub, ker so v njem igrali."

"Bale premore ogromno talenta"

Nato je Nizozemec spregovoril tudi o dveh nogometaših, ki sta bila na začetku poletja identificirana kot prvi tarči tokratnega prestopnega roka - Iscu in Garethu Balu. Prvi je že podpisal za Real, drugi pa je še član Tottenhama.

"O Iscu sem imel dobro mnenje že zaradi njegovih iger pri Málagi, njegove predstave na EP U21 pa so še podkrepile moje mnenje. Ima prave sposobnosti. Toda pri Realu je na njegovem položaju številčna in ostra konkurenca," je glede otroka Valencie povedal gojenec Ajaxa.

"Sem velik občudovalec Bala kot igralca. Sicer bi prišel iz Anglije, kjer se nogomet igra drugače, toda fant premore ogromno talenta," pa je o izjemnem Valižanu povedal Cruyff.

Nov poskus Madridčanov

Drugi madridski športni dnevnik AS se je v preteklih dneh sicer razpisal o novi ponudbi Florentina Péreza za mladega igralca moštva iz severnega Londona. Tako naj bi Madridčani plačali 60 milijonov evrov, temu pa dodali še Fábia Coentrãa in Gonzala Higuaína, katerih skupna tržna vrednost naj bi se gibala okrog 45 milijonov evrov.

Prvi operativec Tottenhama Daniel Levy je v preteklosti že izjavil, da Bala ne bo prodal za manj kot 100 milijonov evrov. Poleg tega je Argentinec blizu podpisa z Arsenalom, Portugalec pa z Monacom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.