Šport
62 ogledov

"Razočaral sem družino, trenerja, ekipo"

dan evans EPA
Britanski tenisač Dan Evans je na izredni tiskovni konferenci v Londonu skrušeno priznal, da je aprila padel na dopinškem testu.

V vzorcu Dana Evansa, tretjega loparja britanskega tenisa in aktualnega 50. igralca sveta, so 24. aprila odkrili sledi kokaina. Britanec je testiranje opravl med peščenim turnirjem serije 500 v Barceloni, izsledke pa je z javnostjo delil na izredni tiskovni konferenci v Londonu, ki jo je sklical na prizorišču travnatega turnirja serije 500 v legendarnem Queens Clubu.

"To zelo težak dan zame. Želel sem vam povedati osebno. Pred dnevi sem dobil obvestilo, da sem aprila padel na dopinškem testu, saj sem bil pozitiven na kokain. Pomembno je, da veste, da sem ga vzel izven tekmovanja in v kontekstu, ki ni povezan s tenisom," se je s pepelom posul Evans, ki za razliko od številnih kolegov ni trdil, da je prepovedana snov v njegovo telo zašla naključno ali po spletu nesrečnih okoliščin.

teniška žogica tenis črta mreža  | Avtor: Profimedia Profimedia
"Naredil sem napako in s tem se moram soočiti. Niti približno ne mislim, da je bilo moje dejanje sprejemljivo. Razočaral sem veliko ljudi. Družino, trenerja, ekipo, pokrovitelje, britanski tenis in navijače."

"Lahko se le iz srca opravičim. To je bila izredno težka izkušnja. Rad bi se vam zahvalil za podporo v dobrih in slabih časih," je v dobri minuti zdrdral Evans in odšel, ne da bi odgovarjal na vprašanja novinarjev.

Evans še nima lovorike na turnirjih ATP ranga, v karieri pa je osvojil pet Challengerjev in 13 Futuresov. Najboljši rezultat na lestvici ATP je dosegel marca letos, ko je zasedal 41. mesto. 

Britanec je znan kot glasen kritik Aljaža Bedeneta, ki mu očita, da se je za britansko državljanstvo odločil zaradi ugodnejšega finančnega položaja. Bedene, ki naj bi resno razmišljal, da bi spet igral za Slovenijo, se na njegove besede ni odzval.

dan evans | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.