Šport
152 ogledov

"Bedene ni Britanec, tukaj je zaradi denarja"

aljaž bedene EPA
Britanski teniški igralec Dan Evans ni pristaš nekdanjega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta, ki je pred dvema letoma postal britanski državljan.

Dan Evans, 58. igralec sveta, je ostro napadel Britansko teniško zvezo (LTA), ker naj bi ta namenjala preveč sredstev za promocijo nekdanjega slovenskega tenisača Aljaža Bedeneta. Za nameček "Benkiju" očita, da ni Britanec in da se tega dobro zaveda tudi sam.

Bedene se je leta 2008 preselil v Veliko Britanijo in pred dvema letoma pridobil britansko državljanstvo. Njegova prizadevanja, da bi za novo reprezentanco zaigral v Davisovem pokalu, kar LTA močno podpira, je zatrla Mednarodna teniška zveza (ITF), saj pravila ne dovoljujejo, da bi tenisač igral za dve različni reprezentanci.

Bedene je ob finančni podpori britanske zveze pravico iskal pri neodvisni organizaciji Sport Resolutions, a je ITF vse njegove pritožbe zavrnila.

S to odločitvijo se strinja tudi Evans, ki meni, da Bedene ne bi smel igrati za Veliko Britanijo. Še več, Ljubljančanu celo očita, da je bila njegova selitev na Otok finančno motivirana.

"Mislim, da je to naredil zaradi finančne slike v državi, ki je dobra. Ne zamerim mu. LTA ga podpira in plačuje zato, da bi ostal Britanec, a mi imamo dovolj svojih igralcev," se je po porazu na mastersu v Madridu jezil Evans.
"Kdorkoli vodi Twitter račun britanske zveze, ima rad Aljaža, mene pa ne. Ne želim, da 'tvitajo' o meni. Jaz sem Anglež v vseh pomenih besed. Zdaj se je Aljaž preselil nazaj v Slovenijo, a še vedno veselo 'tvitamo' o njem in plačujemo njegove sodne stroške. Ne živi v državi. Mislim, da ne smemo biti tako obupani," je dodal 26-letnik.

Evansa je zmotilo, ko so mu novinarji sugerirali, da je na novi računalniški teniški lestvici, ki je izšla v ponedeljek, šele četrti britanski tenisač. Pred njim so Andy Murray, Kyle Edmund in seveda Bedene.

"Četrti?" je nejevoljno vprašal. Ko so mu povedali, da ga je prehitel Bedene, pa je odvrnil: "Aha, potem sem tretji. Mislim, da tudi sam ne verjame, da je Britanec. Nič nimam proti Aljažu. Ni konflikten, vendar nisem pristaš igranja za drugo državo. Ni mi žal zanj. Ok, lahko postaneš Britanec, vendar ne bi smel igrati v Davisovem pokalu, če si prej igral za drugo državo," je še enkrat poudaril Evans.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.