Šport > Moto športi
21 ogledov

''Današnji dan nima pomena''

daniil kvjat EPA
Ruski dirkač Daniil Kvjat je prepričan, da najhitrejši čas na drugem prostem treningu ne pomeni veliko.

Dirkač Red Bulla, ki je v avstrijski ekipi nasledil Sebastiana Vettla, je dosegel najhitrejši čas na razmočeni stezi v Suzuki, kjer bo v nedeljo na sporedu 14. dirka letošnje sezone F1.

Kvjat je bil na drugem treningu dobri dve stotinki hitrejši od Nica Rosberga, vendar meni, da rezultat še ne pomeni dobrega obeta pred nedeljsko preizkušnjo za veliko nagrado.

''Današnji dan nima nobenega pomena. Bilo je v redu. Ne bi bilo slabo, če bi v soboto in nedeljo deževalo, a ne verjamem, da bomo imeli takšno vreme celoten konec tedna,'' je povedal Kvjat.

Na vprašanje, kakšni so bili pogoji na legendarnem dirkališču v Suzuki, kjer se je v preteklosti odločalo tudi o naslovu svetovnega prvaka, je Rus odvrnil: ''Zelo spolzko, če posebej ob rahlem dežju. Vedno več je bilo akvaplaninga in dirkalnik je bilo težko zadržati na dirkališču. Steza je precej ozrka, tako da je kar nekaj ovinkov, kjer lahko hitro narediš napako.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.