Šport
392 ogledov

Bombač: Tega si nisem zaslužil

Dean Bombač Saša Despot
Slovenski rokometni reprezentant Dean Bombač spoštuje odločitev selektorja Veselina Vujovića, a poudarja, da so bile njegove poteze nekorektne.

Selektor reprezentance Veselin Vujović, ki je na letošnjem SP v Franciji slovenske rokometaše vodil do bronaste kolajne, je v sredo razkril seznam za prihajajoči tekmi z evropskimi prvaki Nemci, na katerem ni bilo ne Deana Bombača ne Uroša Zormana.

Zorman je s tem končal 18-letno reprezentančno kariero, medtem ko je Bombačeva prihodnost v reprezentančnem dresu pod vprašajem.

"Za novinarje in ljudi je to zelo zanimivo, zame in za Uroša Zormana pa to ni tako zanimivo. Dogajajo se stvari, ki si jih Zorman po tolikih letih igranja za reprezentanco ne zasluži. Kar pa zadeva moj primer, pa menim, da če je mišljenje takšno, je prav, da se to pove, ampak bi si takšne besede zaslužil izvedeti prvi. Ne želim pogrevati še bolj, kot že je," je za zurnal24.si povedal Bombač in dodal, da v luči izjemnega uspeha v Franciji selektorja razume in podpira, vendar meni, da si takšnega odnosa ni zaslužil.

"Glede seznama sva govorila in sem mu odkrito povedal, da so s fanti naredili velik uspeh v Franciji in da naj nadaljuje z njimi. V tem ni nobenega problema. Še vedno vztrajam pri tem in se strinjam s svojo izjavo. Lahko bi se odzval korektno (Vujović, op. a.) in povedal, da bo nadaljeval z njimi, ne pa na način, kateremu smo bili priča tudi pri nekaterih drugih igralcih," je povedal rokometaš Kielc in tako spomnil na neljube dogodke ob slovesu dolgoletnega reprezentančnega vratarja Gorazda Škofa.
"Ne vem, če kot selektor potrebuje kakšen izgovor. Škarje in platno sta v njegovih rokah, še posebej po rezultatu, ki ga je naredil. Dobil je bonus točke in si lahko marsikaj privošči. To si je tudi zaslužil z rezultati," meni Bombač in oporeka Vujovićevi izjavi, da ni "naredil koraka naprej, temveč je nazadoval."

"Jaz se s tem ne bi strinjal. Prišel sem v največji klub v Evropi, ki je osvojil Ligo prvakov. Potem sem se poškodoval v reprezentanci in izpustil dva meseca treninga. Potem se se vrnil in se malo lovil, kar je normalno. Novi ljudje in nov sistem. Nato sem se spet poškodoval. Takrat sem razmišljal, da bi poškodovan šel v Francijo. V klubu so mi prepovedali. Morda je res naša sezona slabša od pričakovanj, ampak to je šport. Temu smo priča tudi v nogometu, Barcelono je izločil slabši Juventus, vendar to ne pomeni, da so vsi igralci naredili korak nazaj. Če ne gre, ne pomeni, da se ne trudim. Mislim, da si tega nisem zaslužil, tako kot si takšnega načina niso zaslužili igralci pred mano," je dejal 28-letnik.

O reprezentančni prihodnosti ne razmišlja, več bo pokazal čas. "Zamer ne gojim. Zagotovo bom razmislil. Poletje je zame odpovedano, saj mi je lepo povedal, da nisem v formi. Če bo prišel klic, bo to njegova odločitev, ker ima vse v svojih rokah. Razmislil bom, kako naprej. Ne bom se vrnil zaradi selektorja. Za Slovenijo se igra za čast. Če se bom vrnil, se bom zaradi fantov, sebe in Slovenije."



Po objavi seznama sta se z Zormanom dobila na kavi. "Predebatirala sva. Seveda so stvari, ki jih nima smisla prati v medijih. Videli smo, kako so se poslavljali drugi. Nihče od fantov, še posebej starejših, si tega ni zaslužil. Zakaj se to dopušča, je pa drugo vprašanje, ki ni zame."

Temveč za Rokometno zvezo Slovenije (RZS)? "Seveda. Oni si tega ne bi smeli dovoliti. To so igralci, ki so dali 10 do 15 let svojega dopusta, življenja. Praktično zastonj, če ne v minus. Nikoli niso povzročali težav in se odzivali na vabila. Tega si niso zaslužili," je sklenil Bombač.

 
Komentarjev 4
  • Igor Jurše 23:43 22.april 2017.

    Ko gre za vprašanje zasjužnosti,se vedno vprašam al ibi slovenija imela vsaj eno medaljo z največjih tekmovanj v košarki,če bi Jaka Lakovič recimo zbolel,ker Zdovc bi ga vlačil z sabo do pozne starosti.

  • rogixl 21:59 22.april 2017.

    Ne razumem užaljenosti. Kdo pa je ta Bombač? V reprezentanci naj igrajo tisti, ki so trenutno najbolj pripravljeni. Bombača in Zormana mediji absolutno precenjujejo. Je še kar nekaj igralcev, ki so dali mnogo več rokometu, pa so danes pozabljeni in ...prikaži več del zgodovine. Takšno je pač življenje. Nihče ni večen in nezamenljiv.

  • Bethesda 18:32 22.april 2017.

    Daj a bi se enkrat prebral zakaj je uzaljen. Pa pocasi beri, ker zgleda polovico zgresis.