Šport
21 ogledov

Defour nameril v nekdanje navijače

red or dead defour Reševalni pas/Twitter
Navijači nogometnega kluba Standard Liege so nekdanjega nogometaša Stevena Defoura pozdravili z glasnimi žvižgi in provokativnim napisom.

Malo je nogometašev, ki se ob obisku bivšega kluba povsem izognejo vsesplošnemu skandiranju in celo poniževalnemu odnosu nekdanjih navijačev. Nekaj podobnega je na svoji koži na tekmi belgijske lige med Anderlechtom in Standardom Liege občutil Steven Defour, ki so ga navijači domače ekipe pozdravili z napisom ''Red or Dead'' (''Rdeč ali Mrtev'') ter obglavljeno glavo nekdanjega vezista.

Defour je pod pritiskom navijačev zdržal vse do 53. minute, ko je žogo v jezi brcnil v smeri tribune. Sodnik mu je zaradi neprimernega vedenja pokazal rumeni karton, kar je v kombinaciji s kartonom iz 32. minute pomenilo, da mora 26-letnik predčasno zapustiti igrišče.

Standard Liege svojim navijačem dopušča, da na stadion prinašajo ogromne napise. Po incidentu iz decembra 2013 so se v sodelovanju s policijo odločili, da nadzor poostrijo. Napis morajo pred prihodom na stadion odobriti nadzorni organi, a navijači domače ekipe so pred nedeljsko tekmo namesto pravega pokazali le napis z manj sporno vsebino.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.