Šport
29 ogledov

Zavec: Težko mi je

dejan zavec Facebook
''Porazi nikdar niso prijetna stvar, poškodbe še manj, toda takšno je življenje boksarja,'' je po četrtem porazu v karieri zapisal slovenski boksarski šampion Dejan Zavec.

Mr. Simpatikus je tudi v tretjem poskusu ostal brez tako želene zmage na ameriških tleh, potem ko je v dvoboju za naslov svetovnega prvaka supervelterske kategorije po različicah WBA in IBO moral priznati premoč sedem let mlajšemu Erislandyju Lari.

Kubanec se je zmage veselil s tehničnim knock-outom v tretji rundi, saj je slovenski boksar, ki od samega začetka ni mogel parirati hitrejšemu nasprotniku, utrpel poškodbo rame, ki je dokončno izničila vse možnosti za morebitno presenečenje.

''Zavca sem zadel z odličnim udarcem v brado, ki je ohromil njegovo telo,'' je povedal Lara in dodal: ''Pritoževal se je nad bolečino v ušesu in nogi, a bistveno je, da sem zmagal.''
Zavec se je po koncu dvoboja držal za ramo, na pomoč mu je priskočila tudi zdravniška služba. Poškodbo je kasneje potrdil z objavo na Twitterju, na Facebooku pa je fotografiji, na kateri odgovarja na vprašanja slovenskih novinarjev, pripisal: ''Težko mi je.''

Zavec je kljub porazu, četrtemu v karieri (35-4, 19 KO), zadržal naslov prvaka po verziji WBF, saj pas tokrat ni bil v igri. Slovenec je že pred odhodom v ZDA povedal, da bo o svoji prihodnosti razmislil po dvoboju z Laro, a glede na to, da si še vedno lasti šampionski naziv, bo najverjetneje vsaj še enkrat stopil v ring.

Lara je od samega začetka s pridom izkoriščal svojo višino in hitrost ter Zavca zasipaval z udarci. Končna statistika? 52-17 v korist Kubanca.

''Vedel sem, da lahko nadaljujem z borbo in čakam na srečni udarec, a možnosti so bile majhne,'' je povedal Zavec in dodal: ''Pametneje je bilo prekiniti in si izbrati drug dan za borbo. Še nikoli se nisem poškodoval na takšen način. Zelo čudno. Bolečina prihaja v valih.''

''Pred poškodbo sem se počutil dobro. Poskusil sem ga presenetiti z borbo od blizu, a prejel sem preveč udarcev, zelo je močan,'' je še povedal slovenski šampion.

Težko mi je ...

Posted by Dejan Zavec on 25. november 2015
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.