Šport > Nogomet
6 ogledov

"Denar? Drugje bi zaslužil več"

Sergio Ramos Reševalni pas/Twitter
Po tem, ko je Real Madridu najverjetneje obljubil zvestobo do konca kariere, se je Sergio Ramos branil pred očitki, da je bil glavni kamen spotike denar.

Sergio Ramos je izjavil, da bi lahko kje druge zaslužil več denarja kot pri Real Madridu, s katerim je danes slovesno podpisal novo petletno pogodbo na Santiagu Bernabéuu. Španski branilec - po poletnem odhodu Ikerja Casillasa v Porto je prevzel kapetanski trak "Los blancos" - je v ponedeljek le podpisal za podaljšanje in tako prekinil tedne špekulacij o tem, da je blizu donosne selitve v Manchester United, potem ko naj bi se sporekel s predsednikom Florentinom Pérezom.

Toda Ramos, ki se je Madridu pridružil leta 2005 iz Seville, vztraja, da finance niso imele vloge pri njegovi končni odločitvi, da svojo prihodnost do leta 2020 posveti klubu iz prestolnice. "Pošteno povedano, če bi bila odločitev finančne narave, potem ne bi ostal," je 29-letnik dejal na novinarski konferenci in dodal: "Več bi lahko zaslužil kje drugje. Ni bilo vprašanje denarja, bile so osebne in profesionalne reči, ki smo jim morali organizirati. Nikoli nisem govoril o svojem podaljšanju, a jasno je, da ker sta bili na pogodbi le še dve leti, so mediji govorili, to pa spoštujem."

"Nisem bil srečen zaradi določenih reči, toda nikoli nisem rekel, da želim oditi. Govoril sem s tistimi, s katerimi sem moral, toda nisem mogel nadaljevati tako. Te osebne reči nimajo zveze z denarjem. Finančna situacija - predsednik (Florentino Pérez) in jaz sva rešila to v petih minutah. Pogovoriti se je bilo potrebno tudi o drugih rečeh. Ne bom govoril o denarju. To me ni nikoli motiviralo - sreča in družina sta me motivirali. Nikoli nisem rekel, da si želim oditi, vedno sem imel v glavi, da bi ostal tukaj. Želel sem si upokojiti tukaj, če bi mi predsednik dovolil. Zelo sem hvaležen in zdaj imam nov izziv, sem kapetan te ekipe in to bom opravljal na najbolj pošten način," je še dejal španski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.