Šport
26 ogledov

Denič: "Heroji se domov vrnejo s kolajno"

Denič Slovenija Poljska SP svetovno prvenstvo Zaragoza EPA
Selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič je pred petkovo zgodovinsko polfinalno tekmo na svetovnem prvenstvu v Španiji spregovoril za špansko tiskovno agencijo EFE. "Storili bomo vse, kar bo potrebno, da bi osvojili kolajno," je bojevito napovedal vodja ekipe herojev.

"Španci so favoriti. So gostitelji, ampak skušali jih bomo premagati. Na koncu gre le za rokometno tekmo," je za EFE razlagal Boris Denič. "Balkanski trener", kot so ga označili v spletni izdaji madridskega športnega dnevnika AS, je za temelj uspeha izpostavil leta skupnega dela, hierarhijo in medsebojno spoštovanje.

"Skupaj delamo že veliko let. Imamo nek sistem, hierarhijo in medsebojno spoštovanje. Z vsako tekmo, z vsako zmago, smo še okrepili našo psihično trdnost. To je naša skrivnost. Če pa imamo pripravljeno kakšno skrivnost za tekmo s Španijo, vam je ne bom povedal sedaj," se je s Španci pošalil slovenski strateg.

Slovenija je svoj največji uspeh dosegla ravno na domačem evropskem prvenstvu leta 2004, ko je bila druga, zato se Denič in njegovi varovanci zavedajo prednosti, ki jih prinaša igranje pred domačimi gledalci, nadaljujejo pri EFE.

Vse za kolajno

Slovenija je skupaj s polfinalistoma Dansko in Hrvaško edina nepremagana na turnirju, kar je veliko presenečenje, glede na to, da je bila njihova najboljša uvrstitev do sedaj deseto mesto, še dodajajo.

"Vsako tekmo smo dobili v zadnjih minutah, v zadnjih sekundah. Enako kot proti Rusiji. Lahko le čestitam svojim fantom in čakam, da bodo to ponovili v petek," je nadaljeval trener "ekipe herojev", kot se jo je na letošnjem SP prijel vzdevek.

"Heroji so samo tisti, ki zdržijo do konca. Pravi heroji so tisti, ki se vrnejo domov s kolajno, ne tisti, ki so bili v enem polfinalu," je še zaključil Denič. "Čeprav smo spisali zgodovino, je pred nami še nekaj prvenstva in še vedno imamo dve tekmi. To sta dve priložnosti in storili bomo vse kar bo potrebno, da bi osvojili kolajno. Pobrali bomo moč in energijo od kjer koli že."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.