Šport > Moto športi
43 ogledov

Dennis obžaluje Alonsov izbruh

fernando alonso EPA
Šef McLarna upa, da se bo Fernando Alonso v prihodnosti vzdržal izjav, kakršno si je privoščil med dirko za VN Japonske.

Fernando Alonso je med dirko v Suzuki, na kateri so ga drugi dirkači prehitevali kar po ravnini, udrihal po motorju japonskega proizvajalca, Honde, in v zadrego spravil celotno McLarnovo garažo, v kateri so bili prisotni nekateri vodilni možje dobavitelja motorjev.

''Mislim, da je šlo za neposrečeno sporočilo, s katerim smo vsem obelodanili, kje se nahajamo. Bilo je nepotrebno. Moja naloga je, da poskrbim, da se bodo tega vsi zavedali,'' je v pogovoru za The Associated Press na sedežu ekipe v Wokingu povedal Ron Dennis.

Na vprašanje, ali se je z dvakratnim svetovnim prvakom pogovoril na štiri oči, Britanec ni želel podati jasnega odgovora. ''Kar sem oziroma nisem povedal Alonsu, naj ostane za zaprtimi vrati. Fernando in Jenson sta izrazila svoje nezadovoljstvo. Sicer ne na način, ki bi mi bil ljubši, a sleherni človek na tem planetu lahko razume njuno počutje,'' je dodal Dennis.

McLaren se v letošnji sezoni še ni uvrstil višje od petega mesta, točke so osvojili na vsega treh od 14. dirk. Stoničke so v tem trenutku praktično nedosegljive.

''Sovražim poraze in tole je boleča izkušnja. Nimam namena pogoreti. Nenadnih izboljšav motorja se ne da kar tako doseči, potreben je čas. Do prve dirke v naslednji sezoni je več kot pet mesecev, kar v F1 predstavlja celo življenjsko obdobje. Vse smo vložili v to, da bomo močni na začetku prihodnjega leta,'' je napovedal šef McLarna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.