Šport > Nogomet
63 ogledov

Konec Kamplovih sanj o pokalu

Bayer Leverkusen EPA
Bayer Leverkusen je v četrtfinalu nemškega pokala izpadel proti bremenskemu Werderju.

V torek sta bili odigrani dve četrtfinalni tekmi nemškega DFB Pokala. Bayer Leverkusen, za katerega je Kevin Kampl odigral vso tekmo, je na domačem igrišču gostil Werder Bremen.

Tekmo so bolje začeli "farmacevti", v 22. minuti jih je iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal Javier Hernández. Werder je hitro odgovoril z zadetkom Santiaga Garcíe iz bližine, še pred polčasom pa je gostom z bele točke prednost zagotovil izkušeni Claudio Pizarro. Ob predhodnem prekršku v kazenskem prostoru je bil pri Bayerju izključen Brazilec Wendell

Deset minut pred koncem se je Kamplu ponudila priložnost za izenačenje, toda vratar Felix Wiedwald je bil na mestu. Zmago je Werderju dve minuti kasneje zagotovil Florian Grillitsch (1:3).

Bayer v nemškem prvenstvu nima realnih možnosti za naslov. V predtekmovanju Lige prvakov je zasedel tretje mesto in bo evropsko sezono nadaljeval v Ligi Evropa, ki ostaja edina možnost "farmacevtov" za lovoriko v letošnji sezoni.

BVB naprej, v sredo še dva

Na drugi torkovi tekmi je Borussia Dortmund, Kamplova nekdanja ekipa, slavila na gostovanju pri Stuttgartu (1:3). Gostje so povedli z golom Marca Reusa v peti minuti, domači izenačili sredi prvega polčasa prek Lukasa Ruppa. Drugi zadetek gostov je v 31. minuti po podaji Reusa zabil Pierre-Emerick Aubameyang, zadnjega tik pred koncem pa Henrik Mhitarjan po podaji Aubameyanga. 

V sredo bomo dobili še preostala polfinalista. Drugoligaš Heidenheim bo pričakal berlinsko Hertho, še en drugoligaš Bochum pa bo gostil aktulanega prvaka - Bayern München.

DFB Pokal, četrtfinale:

Bayer Leverkusen - Werder Bremen 1:3 (1:2)
Hernández 22./11m; García 31., Pizarro 42./11m, Grillitsch 82.
RK: Wendell (Bayer) 41.

Stuttgart - Borussia Dortmund 1:3 (1:2)
Rupp 21.; Reus 5., Aubameyang 31., Mhitarjan 89.

Sreda:
Heidenheim - Hertha Berlin
Bochum - Bayern München

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.