Slovenija > Črna kronika
191 ogledov

DNK analiza dokazala, da je najdeni moški Stanko Brajer

Nesreča na primorski avtocesti Dolenjskanews.com
Analiza je pokazala, da je truplo, ki so ga v nedeljo našli v gozdu pri Logatcu, pokojni pogrešani voznik Petrolove cisterne.

Kot smo že v nedeljo poročali, sovaščani pogrešanega voznika Stanka Brajerja so našli v gozdu v okolici Logatca. Glede na to, da je bilo truplo precej v slabem stanju, so morali pred potrditvijo, da gre za pogrešanega voznika, opraviti DNK analizo, ki je danes potrdila domneve.

Policija tako preklicuje iskanje pogrešanega nesrečnega voznika, ki je bil vpleten v nesrečo na primorski avtocesti, v kateri so umrli štirje romunski državljani.

Nesrečen splet okoliščin

Do hude prometne nesreče je prišlo v ponedeljek, 13. julija, ko je pokojni Brajer, ki je vozil Petrolovo cisterno, trčil v vozilo romunske družine. To je stalo na pasu za počasna vozila.

"Dejstvo je, da je do trčenja  prišlo, ker  voznik, ki je pripeljal od zadaj ni mogel varno ustaviti vozila in je vozil  z neprilagojeno hitrostjo," je na novinarsko vprašanje, če se mu ne zdi, da je ocena, da je nesrečo zakrivila neprilagojena hitrost voznika tovornjaka, glede na nenavadne okoliščine, vendarle preuranjena, popoldne odgovoril Farik Hodžić s Policijske uprave Ljubljana (PU Ljubljana).

Da gre za nenavadno nesrečo, se je strinjal tudi Hodžič: "Lahko rečemo, da gre za nenavadno situacijo, ustavljanje na pasu za počasna vozila, kar sta storila romunska voznika, ni dovoljeno, vendar tudi, če se nekdo ustavi na pasu za počasna vozila, to še ne pomeni, da voznik, ki prepelje od zadaj lahko nemoteno nadaljuje vožnjo in povozi tistega, ki je na voznem pasu,“ je pojasnil Hodžič in dodal, da ta del avtoceste, ki sicer nima odstavnega pasu, ni nepregleden.

Po nesreče so se pojavljali tudi namigi, da sta pred Brajerjem vozila dva druga tovornjakarja, ki sta se vozilu romunske družine izognila za las. Policisti so predvidevali, da bo na več odprtih vprašanj lahko odgovoril Brajer sam, ki pa je takoj po nesreči pobegnil neznano kam.

Policija bo tako preiskavo okoliščin hude prometne nesreče zaključila brez njegovega plati. Voznik s čistim listom predkaznovanosti očitno bremena vpletenosti v hudo prometno nesrečo ni zdržal. O tem smo se po nesreči pogovarjali s psihologom Markom Poličem. Pobegi z mesta prometnih nesreč namreč niso neobena neznanka, na slovenskih cestah jih je bilo letos že več kot 1.300. Res pa je, da redko kateri voznik konča tako tragično, kot pokojni Brajer. Policija je ob najdbi njegovega trupla že izključila kakršnekoli znake kaznivega dejanja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • KOJAK 23:46 30.julij 2015.

    Policija hitro najde dokaze... npr. kamera na cestninski postaji Vrhnika lahko pokaže kdo je vozil. Obuvalo in pas sta bila najdena na drugi lokaciji, ker ju je tja odvrgel zbegani voznik, ki je taval po gozdu. Ne vem zakaj bi ...prikaži več romuni za umor nekoga delali ne vem kakšno kompleksno akcijo, če pa lahko najameš nekoga ki bi mu spustil metek v čelo za nekaj tisoč €.

  • KOJAK 23:43 30.julij 2015.

    Kolikor so poročali so vsi štrije bili v avtu in ne izzven njega.

  • stanekos 21:43 30.julij 2015.

    Policija še enkrat več dokazala, da spada bolj v srednji vek kot pa v 21. stoletje. Vi, ljubitelji teorij zarot, mi pa prosim povejte, zakaj so Romuni izstopili iz avta? A so čakali, da jih Scotty nazaj na Enterprise prezrači? IQ, da te kap.