Svet
16 ogledov

Dodik ne sme na prisego Donalda Trumpa, čeprav ima vabilo

Bosanski mediji poročajo, da namerava premier Republike srbske Milorad Dodik dec Žurnal24 main
Predsednika Republike Srbske Milorada Dodika so povabili na prisego Donalda Trumpa, a so mu nato zavrnili izdajo vize.

Dodik je na televiziji Republike srbske včeraj zvečer pokazal vabilo na zabavo, ki bo sledila Trumpovi prisegi in povedal, da mu je ameriško veleposlaništvo v Sarajevu zavrnilo izdajo diplomatske vize, poroča index.hr. 

Dan pred tem se je Dodik po telefonu pogovarjal z visokim predstavnikom ameriškega zunanjega ministrstva. Poklical ga je namestnik pomočnika ameriškega državnega sekretarja Brian Hoyt Yee in ga obtožil za zastoj BiH na poti v EU ter zahteval, da se njegova stranka odreče deklaraciji, v kateri je omenjena možnost referenduma o odcepitvi Republike srbske od BiH. 

Dodik pravi, da je ameriškemu diplomati odvrnil, da je za krizo v BiH najbolj odgovorna stara ameriška administracija ter ZDA pozval, naj zapustijo Bosno in naj nehajo mešetariti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • jozicamurn 19:15 29.december 2016.

    Ne bodi ljubosumen na to, da je ravno Dodik dobil povabilo na inavguracijo predsednika Trump-a. Sigurno ne bodo djihadiste povabili na tak lep dogodek-Vašim Hillary liberalnim lažnivcem je odklenkalo. Yupiiiiiii. Končno korak v pravo smer s strani USA.

  • LukaMB 15:21 29.december 2016.

    Se vidi ja kako govoriš da si čisti slovenec. Mogoče si pa hrček ustaš tudi to je možno.

  • LukaMB 15:19 29.december 2016.

    In to je tvoj odgovor na vse tiste ki niso v skladu s tvojo logiko oz. so proti chipu katerega ti analno od zadaj poda tvoj verski voditelj imam iz Bosne? Slab robot si.