Šport
23 ogledov

Dolgočasna sta Murray in Đoković

ivan ljubičić EPA
Nekdanji hrvaški tenisač in trener Milosa Raonica je stopil v bran svojemu varovancu, ki mu nekateri očitajo dolgočasen tenis.

Kanadski bombarder se zaradi močnega začetnega udarca pogosto srečuje z obtožbami, da njegova igra nima razpona, saj je, tako kot večina dominantnih serverjev v preteklosti, preveč odvisen od svojega servisa.

milos raonic | Avtor: EPA EPA
Raonic je pod okriljem nekdanjega tenisača Ivana Ljubičića naredil velik napredek in postal prvi tenisač rojen po letu 1989, ki je sezono zaključil med najboljšimi desetimi igralci na svetu. Lani je na Mastersu v Bercyju prvič premagal Rogerja Federerja, nedavno pa se je v Indian Wellsu veselil še prve zmage nad Rafaelom Nadalom.

''To so majhni korak, vendar se bliža. Z vsakim turnirjem bolj napreduje. V njegovi igri, še posebej tehniki, smo naredili veliko sprememb. Zmaga proti Nadalu je pomemben korak naprej. Dokazal je, da je zraven, a fantje mu ne bodo ničesar podarili. Pred 15, 20 leti ni bilo tako. Sampras (Pete, op. a.) in Agassi (Andre, op. .a.) sta si občasno privoščila napako,'' je povedal Ljubičić, ki je največji turnir v svoji karieri osvojili prav v Indian Wellsu, ko je v finalu pred petimi leti premagal Andyja Roddicka.

ivan ljubičić | Avtor: EPA EPA
Čeprav mu očitajo, da je popolnoma odvisen od začetnega udarca, je Raonic po besedah trenerja napredoval v vseh prvinah teniške igre, začenši z gibanjem po igrišču, ki je za 196 cm visokega tenisača bistvenega pomena, če bo želel najboljše premagovati tudi na največjih turnirjih.

''Ja, zdaj jih mora premagati na Grand Slamih, a to bo težko. Ko se je z Đokovićem pomeril na OP Avstralije, je bilo mentalno zelo naporno. Ne ti zares uspelo, dokler jih ne premagaš na tri dobljene nize. Ne rečem, da bo zaradi zmage v Indian Wellsu zdaj Nadala premagal na Roland Garrosu, a njegova miselnost bo prav gotovo drugačna,'' je prepričan Ljubičić.

Raonic velja za vodilnega predstavnika nove generacije, ki bo s teniškega prestola izrinila ''veliko četverico'' v postavi Đoković, Federer, Nadal in Murray. Hrvaški trener se na očitke, da igra njegovega varovanca ni dovolj privlačna, da bi lahko nasledil kataregakoli člana dominatnega kvarteta, požvižga.

''Vsak ima svoje orožje. Milos se zanaša na svoj servis, tako kot se Kei (Nišikori, op. a.) zanaša na svoj backhand. Milosu se ni treba opravičevati, ker ima tak začetni udarec. Za nameček pa vsi vedo, da to ni njegovo edino orožje. Nekateri imajo raje Đokovića ali Murrayja kot Federerja ali Raonica. Vam kar takoj povem, to (Đoković in Murray) je zame dolgočasno,'' je pripomnil Ljubičić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.