Šport
48 ogledov

Senca dvoma padla tudi na Sky

Sky Tour de France ekipni kronometer EPA
Najmočnejše kolesarstvo moštvo zadnjih let, britanski Sky, ima težave z Jonathanom Tierna-Lockejem, ki se je znašel pod drobnogledom Ucija zaradi nerazložljivih odstopanj v biološkem potnem listu.

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je uvedla disciplinski postopek zoper kolesarja britanskega moštva Sky, Jonathana Tiernan-Lockeja, ki naj bi storil dopinški prekršek. Pri Uciju so obvestili tudi britansko kolesarsko zvezo, da naj proti kolesarju zaradi kršitve dopinških pravil prav tako začne disciplinski postopek.

Opazili so ga lani

"Podrobna analiza Tiernan-Lockejevega biološkega potnega lista, ki jo je opravila skupina strokovnjakov, je pokazala dopinški prekršek, zlorabo prepovedanih sredstev ali postopkov," so pri Uciju zapisali v izjavi za javnost.

Že septembra so pri moštvu Sky sporočili, da proti Tiernan-Lockeju poteka preiskava zaradi nerazložljivih odstopanj v njegovem biološkem potnem listu, zato so kolesarja umaknili s tekmovanj. Osemindvajsetletnik se je Skyu pridružil januarja, potem ko je lani dobil dirko po Veliki Britaniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.