Šport
21 ogledov

Dragić bo tudi v naslednji sezoni izjemen

Goran Dragić v akciji ob Dirku Nowitzkemu Reuters
Slovenski reprezentant Goran Dragić uvrščen med 50 košarkarjev, ki naj bi v naslednji sezoni zaznamovali ligo NBA.

Pri priznanem Sports Illustratedu so naredili seznam košarkarjev, ki bodo v naslednji sezoni odigrali največjo vlogo v ligi NBA. Med stoterico najboljših so ameriški košarkarski strokovnjaki uvrstili tudi Gorana Dragića, sicer v minuli sezoni člana pete peterke lige. Tokrat je slovenski reprezentant zasedel 35. mesto na lestvici.

"Goran Dragić si je zaslužil uvrstitev v tretjo peterko lige s svojo pametno igro z žogo in spretnostjo pri prodorih na koš. Še nikoli prej ni s takšno lahkoto vodil igre Sunsov in še nikoli prej ni imel tako dobrega odstotka metov za dve ali tri točke. Bil je najzaslužnejši, da je bil Phoenix vseskozi v igri za končnico," so o Slovencu zapisali pri Sports Illustratedu in dodali. "Dragić bi bil težko postavljen v boljšo situacijo, kot mu jo je namenil trener Jeff Hornacek. Vprašanje je, kako bi igral v sistemu, ki mu ne bi bil tako pisan na kožo. Dragić je vsekakor napredoval, a to napredovanje je morda nekoliko pretirano s strani okolja, v katerem se je znašel."

Šesti med neameriškimi košarkarji

Slovenski organizator igre je na lestvici sicer napredoval za več kot 50 mest, pred letom dni je bil namreč uvrščen na 88. mesto. Od neameriških košarkarjev so višje od njega uvrščeni le Dirk Nowitzki (14.), Tony Parker (15.), Marc Gasol (16.), Joakim Noah (17.) in Serge Ibaka (19.), za njim pa so se znašli tudi takšni asi kot so Manu Ginobili (41.), Nicolas Batum (43.), Nikola Peković (48.) in Pau Gasol (49.).   

Najboljši naj bi bil sicer LeBron James, ki se je iz Miamija vrnil v Cleveland, zelo pomembno vlogo pa naj bi odigral tudi Kevin Love (7.), ki se je kralju Jamesu pridružil v Ohiu. Od članov ameriške reprezentance, ki je preprečljivo osvojila naslov svetovnih prvakov sta med deseterico le Anthony Davis (6.) in Steph Curry (8.). Član idealne peterke v Španiji Keneth Faried je na lestvici šele 77.

Lestvica:
1. LeBron James (Cleveland)
2. Kevin Durant (Oklahoma)
3. Chris Paul (LA Clippers)
4. Russell Westbrook (Oklahoma)
5. Tim Duncan (San Antonio)
6. Anthony Davis (New Orleans)
7. Kevin Love (Cleveland)
8. Stephen Curry (Golden State)
9. Dwight Howard (Houston)
10. Blake Griffin (LA Clippers)