Šport > Košarka
48 ogledov

Dragić se je znesel nad Phoenixom

goran dragić miami heat phoenix suns Profimedias
Goran Dragić je v severnoameriški košarkarski ligi NBA prvič po prestopu k Miami Heat zaigral proti svojemu nekdanjemu moštvu Phoenix Suns.

Na tekmi polni osebnih napak in izključitev je slavilo moštvo s Floride s 115:98, slovenski organizator igre pa je v 15 minutah na igrišču ob metu iz igre 5:9 prispeval 21 točk.

Dragić, ki so mu sodniki pokazali pet osebnih, je zadel dve trojki ter vseh devet prostih metov, v statistiko pa je vpisal še štiri skoke, podajo in ukradeno žogo. V postavi Miamija je bil tudi njegov brat Zoran, ki je igral dve minuti. Najboljši strelec v majici Miamija je bil Tyler Johnson z osebnim rekordom 26 točk.

Najuspešnejša pri gostujočem moštvu sta bila nekdanja soigralca Dragićev Eric Bledsoe in P.J. Tucker s po 20 točkami, Tucker pa je ob tem ujel še 14 odbitih žog.

Miami je trenutno na sedmem mestu v razvrstitvi vzhodne konference, ki še pelje v končnico. Vročekrvni obračun, v katerem so si košarkarji večkrat skočili v lase, trije igralci so bili izključeni, šestim so sodniki pokazali tehnično, je zaradi številnih prekinitev trajal kar dve uri in 43 minut, le tretja četrtina 42 minut.

Dragića je v tretji četrtini grobo podrl nekdanji soigralec Markieff Morris, Gogi je obležal na tleh, Morrisa pa so izključili po ogledu posnetka. Štiri minute pozneje sta si v lase skočila igralca Miamija Hassan Whiteside (17 točk in 10 skokov) in Phoenixa Alex Len, ki sta bila nato prav tako izključena.

Liga NBA, izidi:

Miami Heat : Phoenix Suns 115:98
Goran Dragić: 21 točk v 15 minutah, Zoran Dragić: 2 minuti na parketu

Philadelphia 76ers : Toronto Raptors 103:114
Dallas Mavericks : New Orleans Pelicans 102:93
Brooklyn Nets : Golden State Warriors 110:108
Minnesota Timberwolves : Los Angeles Clippers 105:110

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.