Šport > Košarka
47 ogledov

Dragić bo iskal pravico

Luol Deng Goran Dragić Miami Heat Los Angeles Lakers Profimedias
Slovenski košarkar Goran Dragić se namerava pritožiti na sodniško odločitev, zaradi katere je moral na tekmi med Miami Heat in Los Angeles Lakers predčasno zapustiti igrišče.

V noči na soboto sta se na tekmi lige NBA pomerili ekipi Miami Heat in Los Angeles Lakers. Visoke zmage se je s končnim izidom 127:100 veselilo moštva iz mesta angelov, tekmo pa je v veliki meri zaznamoval skorajšnji pretep Gorana Dragića in Jordana Clarksona.

Košarkar Los Angelesa je slovenskega reprezentanta s komolcem udaril v glavo in izzval jezno reakcijo, čemur je sledila dvojna izključitev.

''Nikakor ga ne bi smeli izključiti, ko pa ga je nekdo ravnokar s komolcem zadel v obraz. Razlika je bila osem točk. Od takrat naprej smo popustili. Ne vem, če bi bilo kaj drugače, a Dragić je naš najboljši igralec. Nihče ne razume te odločitve. Razlaga me ne zanima,'' je po tekmi besnel trener Miami Heat Erik Spoelstra.

Dragić je s petimi tehničnimi napakami na vrhu seznama košarkarjev vročice, eno več je dobil Spoelstra (6), eno manj pa James Johnson (4). 

Clarkson bo zaradi udarca s komolcem moral plačati 15.000 ameriških dolarjev, s čimer pa si slovenski košarkar ne beli glave. Prepričan je namreč, da zaradi svoje vloge v incidentu ne bo kaznovan, še več, napovedal je celo pritožbo zaradi neutemeljene izključitve.

''Nič nisem slišal o meni,'' je na temo morebitne kazni povedal organizator igre in dodal: ''Zagotovo se bom pritožil.'' Informacija, da bo Clarkson za svojo potezo kaznovan, ga ni ganila. ''Ni mi mar. To je za mano. Nikoli nisem vesel, če je nekdo kaznovan. Zdaj je, kar je,'' Dragića citira Sun Sentinel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.