Šport
52 ogledov

Druga naloga za Domžale, prva za Maribor

Domžale, lusitanos Anže Petkovšek
Potem ko je Gorica nastope končala že v prvem krogu kvalifikacij za evropsko ligo, bosta v četrtek svoji prvi nalogi v 2. krogu opravila Maribor in Domžale. Mariborčani bodo ob 20. uri v Ljudskem vrtu gostili Levski iz Sofije, Domžalčani pa so odpotovali v Belorusijo, kjer jih ob 19.30 čaka dvoboj s Šahtjorjem iz Soligorska.

Domžalčani, ki so v uvodnem kvalifikacijskem krogu izločili andorski Lusitanos, so pred belorusko avanturo dobili še dve veseli novici, v svoje vrste so pripeljali napadalca Elvisa Bratanovića, milanskemu Interju pa so za zajetno, a nerazkrito vsoto prodali 16-letnega Maja Rorića.

A dobro vzdušje pred dvobojem s Soligorskom, nazadnje tretjim v domačem prvenstvu, leta 2005 pa tudi prvakom Belorusije, je bilo prisotno že prej, skrbi so jim povzročale le napake v obrambi na tekmah z Lusitanosom ter vprašljivost nastopa Benjamina Morela in Zenija Husmanija zaradi zdravstvenih težav.

"Naša edina želja je, da napredujemo v tretji krog kvalifikacij. Dvigniti moramo raven igre, kar se od nas tudi pričakuje. V prvem krogu smo svoje opravili dobro in veseli smo, da smo prekinili niz slabih rezultatov v evropskih tekmovanjih. Po dolgem času smo preskočili prvo stopničko," je pred potovanjem na vzhod Evrope povedal Kenan Horić in dodal: "Na trenutke se zgodi, da zbranost v obrambi ni na najvišji ravni in tega se zavedamo. Igralci moramo sami pri sebi razmisliti o tem in bolje posredovati v nevarnih situacijah. Stvari moramo reševati bolj preprosto."

Trener Luka Elsner pa se je ozrl na samo ekipo Soligorska. "Šahtjor je izjemno napadalno usmerjena ekipa, ki ima zelo hiter prehod v napad. Nemudoma po odvzeti žogi se pet ali šest igralcev priključi napadu. V vsaki liniji imajo po enega kvalitetnega nogometaša in v celoti gledano gre za zelo zanimivo ekipo, ki ima ogromno izkušenj," je med drugim za domžalsko spletno stran povedal Elsner.

Opozoril pa je: "Znajo igrati na rezultat in se ne obremenjujejo z lepoto in kvaliteto v igri. Če na agresivnost v dvobojih ne bomo primerno odgovorili, lahko zaidemo v njihov ritem, ki so ga sposobni vsiliti, in v tem primeru bomo imeli težave. Po temeljiti analizi smo ugotovili, da imajo znotraj organizacije in discipline v igri kar nekaj težav. Če bomo znali to izkoristiti, bomo zagotovo prišli do svojih priložnosti. Glede na videno je njihova kakovost primerljiva z zgornjim delom slovenske lige."

"Presenetiti nas ne morejo"

Za slovenske podprvake in pokalne prvake Mariborčane pa bo dvoboj z Levskim prvi evropski preizkus v sezoni. Trener Darko Milanič se sooča z nekaj zdravstvenimi težavami v kadru, tako še vedno ni nared Aleksandar Rajčević, Defendi je komaj začel s tekaškim treningom, v kadru ne bo niti Aljaža Cotmana, prav tako ne Valona Ahmedija, pozitivna novica pa je vrnitev na treninge Mateja Palčiča.

Kljub vsemu Milanič verjame, da ima Maribor pripravljen pravi načrt za napredovanje v tretji predkrog. "Delali smo dobro, tak je občutek. Fantje so napredovali, ujeli smo več svežine, vera v delo je na visoki ravni. Pričakujem tekmo, ki bo trda, tekmeca, ki se na prvi tekmi ne bo preveč odpiral, ker bo igral na karto domače tekme, na karto polnega stadiona. Tu bodo zelo pazljivi. Tako mislim, ker so na zadnji pripravljalni tekmi tako igrali. DNK njihove ekipe je namreč po naši oceni drugačen, napadalen, običajno se branijo zelo visoko, pričakujem pa, da jutri ne bo tako. Vendar so presenečenja vedno mogoča. Toda pripravljeni smo na vse, presenetiti nas ne morejo," pravi Milanič, ki se bo v zadnjem trenutku odločil za začetno postavo.

Ali bo v njej proti 26-kratnemu bolgarskemu prvaku (nazadnje 2008/09 in v minuli sezoni podprvaku) tudi Marcos Tavares, bo tako znano jutri, zagotovo pa kapetan želi zmagati. "Levski je zelo močan, toda mi vadimo že več kot mesec dni in smo na visoki ravni. Pripravljeni smo. Cela ekipa čaka na to tekmo. Mislim, da ima Maribor s svojimi navijači doma prednost, več energije. Želimo si zmago," je odločen Tavares.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.