Šport > Nogomet
65 ogledov

Domžale morajo, Gorica po presenečenje

NK Domžale NK Celje Pokal Slovenije NK Domžale/Facebook
Nogometaši Domžal in Gorice bodo drevi začeli evropsko sezono.

Obe ekipi bosta začeli v prvem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, Domžale bodo danes ob 20. uri gostovale pri andorskem Lusitansu, Gorica pa v Izraelu pri tamkajšnjem Maccabiju iz Tel Aviva, tekma bo ob 20.15. Povratni tekmi bosta 7. julija.

Maribor, tretji slovenski predstavnik v kvalifikacijah Lige Evropa, bo tekmovanje začel v drugem krogu kvalifikacij, za tekmeca pa je dobil Levski iz Sofije. Prva tekma bo 14., povratna pa 21. julija.

Boj bo trajal 180 minut

"Dvoboj z Lusitanosom bo trajal 180 minut in tega ne smemo pozabiti niti za trenutek. Lani smo proti Čukaričkemu odigrali le en slab polčas, kar je bilo dovolj, da smo izpadli. Še vedno so trenutki, ko se spomnim tega dvoboja in se sprašujem, zakaj nam ni uspelo. Imamo novo priložnost za preboj v naslednji krog in odločeni smo, da je ne izpustimo iz rok. Želimo se veseliti tudi evropskega uspeha. Najprej moramo stoodstotno opraviti delo na domačem igrišču, a hkrati imeti v mislih, da nas čaka še povratna tekma, ki bo, ne glede na izid v Domžalah, enako pomembna," je za klubsko spletno stran povedal član Domžal Juninho.

Če se bodo prebili v drugi krog, bodo Domžalčani igrali proti zmagovalcu dvoboja med ferskim Runavikom in beloruskim Šahtjorjem Soligorskom, Gorica pa proti albanski Teuti ali kazahstanskemu Kairatu.

Liga Evropa, kvalifikacije (1. krog), prvi tekmi:

Ob 20.00:
Domžale - Lusitans

Ob 20.15:
Maccabi Tel-Aviv - Gorica

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.