Avto
59 ogledov

DS se bo osamosvojil, RC Z na izstopnih vratih

DS PSA
Vrhovni šef koncerna PSA Carlos Tavares je najavil dve pomembni spremembi pri znamkah Citroën in Peugeot. Iz prve se bo oddvojila luksuzna znamka DS, druga bo ostala brez naslednika za športnika RC Z.

Od prihodnjega leta ne bo več besedne zveze Citroën DS. Doslej v znamko vključena luksuzna linija bo namreč postala samostojna. "Ne potrebujemo različnih platform, niti ne različnih prodajalcev, gotovo pa bomo imeli različne inženirske in proizvodnje standarde," je prihodnje skupne in različne točke med znamkama za Autocar orisal Carlos Tavares.

Nad nemce s francoskimi orožjem

DS naj bi tako do leta 2020 postala znamka, ki bo lahko konkurirala denimo Audiju, čeprav za boj proti nemcem "ne bo uporabila istih orožij." "Želimo se zanašati na francosko sofisticiranost, trende in sploh francoski način življenja. Nemci tega ne znajo in kmalu boste videli konceptne avtomobile, ki bodo to ponazarjali," je bil Tavares samozavesten.

Peugeot RC Z | Avtor: PSA PSA
Manj dobra novica pa prihaja za Peugeot, ki je pred leti veliko stavil na model RC Z in ga postavljal ob bok audiju TT. Očitno pa avto ni upravičil velikih vložkov, saj je Tavares namignil, da se z naslednikom najverjetneje ne bodo ukvarjali. Je pa poudaril, da bodo športni avtomobili tudi naprej pomemben del znamk pod okriljem PSA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.